avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... - este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

- este legal?

- rog raspuns - Sunt un candidat admis intr-o facultate la buget. Daca ma retrag din facultatea aceea cu intentia sa urmez o alta facultate, este legal sa primesc o suma de bani din partea celui care va beneficia de retragerea mea? -multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
dmh, utilizator
Scuzati-ma dar nu inteleg intrebarea! De la cine sa primiti o suma de bani si in ce scop?:)
nu este nimic legal..ar fi chiar imoral sa conditionezi retragerea de la facultate in favoarea altei persoane pentru a obtine o suma de bani...
:sorry:
Daca o persoana admisa la buget se retrage, atunci se elibereaza acel loc, si urca pe lista de "admisi" primul din lista de "respinsi"...
Legal?....nu stiu...dar imoral cu siguranta!
Sunt uluita cum le vin unora idei de unde sa mai scoata bani....Poate cel caruia ii faceti propunerea asta va toarna si va alegeti cu un flagrant! Succes!X-(
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
doina_manuela, utilizator
Contractul semnat reglementeaza in ce conditii va avea loc renuntarea a urma cursurile acelei facultati , si daca exista posibilitatea sumei de bani achitate.
Niciodata nu veti reusi sa obtineti aceea suma. Nu exista o reglemetare legala in acest sens....dar daca ati reusit, de ce sa va retrageti? Daca va retrageti, locul dumneavoastra este ocupat de primul candidat care a reusit la "cu taxa".

Alte discuții în legătură

Admitere masterat pe locuri de la buget valentina370 valentina370 Buna tuturor, am fost admisa in 2010 pe unul dintre locurile de la buget de la Universitatea Politenica Bucuresti, insa dupa admitere nu m-am dus sa ma ... (vezi toată discuția)
Legislatie invatamant universitar mihaelagutu mihaelagutu Buna ziua, am si eu o intrebare in ceea ce priveste invatamantul universitar. Am terminat deja o facultate dar la particular iar in prezent ma pregatesc ... (vezi toată discuția)
Facultatea nu returneaza banii Arheolog Arheolog Anul acesta, prietena mea a fost admisa in cadrul unei facultati din Universitatea Ovidius Constanta, la forma de invatamant cu taxa. La inmatriculare, a ... (vezi toată discuția)