avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comiterea unei infracţiuni în termenul de încercare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comiterea unei infracţiuni în termenul de încercare stabilit în urma condamnării

La data de 15.06.2012
In baza art.87al.1 din O.U.G 195/2002 cu aplic. art. 320 ind.1 alin.7 C.proc. pen, condamnă pe inculpatul, XX XX, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala, fapta din data de XX.XX.2011 la pedeapsa de 1 (unu) an inchisoare Cu aplic. art. 71 şi 64 lit. a şi b C.p., cu excepţia dreptului de a alege în alegerile legislative, prev. de art. 64 al.1 lit. a C.p. În baza art.81alin.2 şi 82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 an inchisoare pe o perioadă de 3 ani termen de încercare.

Daca in termenul de incercare se comite infractiunea de trafic si consum de droguri ambele cu aplicarea art. 38, se poate suspenda si aceasta condamnare? adk sa se primeasca cu suspendare si la aceasta condamnare si sa se adune cu prima suspendare ca in final sa fie 1an prima suspendare + condamnarea pentru trafic si sa se suspende toate?
cori1 a scris:


Este posibila o pedeapsa cu suspendare?

In situatia anterior expusa de dv nu se mai poate dispune condamnare cu suspendare-daca va aflati in interiorul termenului de incercare

Infractiunea de trafic de droguri a fost comisa in termenul de incercare, in acest moment termenul de incercare a expirat, urmarirea penala a inceput in termenul de incercare, deci sa inteleg ca pedeapsa este cu executare... 1 an + pedeapsa stabilita pentru trafic de droguri
Poate asa intelegeti.
ART. 83 C.p.-1969
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)
Poti scapa de inchisoare daca esti recidivist? Panelco Panelco Stagiu: trimitere in judecata pentru delapidare in forma continuata in perioada iunie 2015 (o noua fapta comisa in termenul de incercare) Ianuarie 2013 - ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)