avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... doua capete de cerere, unul judecat unul nu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

doua capete de cerere, unul judecat unul nu

va rog sa imi spuneti. au existat doua motive de nulitate a anulare a unui contract de arendare.

instanta a admis unul dintre motive iar celalalt a spus ca nu il mai judeca deoarece a ramas fara obiect, fiind admis primul.

paratul a facut apel la Tribunalul Brasov, legat de motivul admis
daca ii admite apelul pentru motivul acela, ce se intampla cu motivul pe care instanta nu l-a mai judecat deoarece a ramas fara obiect?

Cel mai recent răspuns: Roxanabrum , utilizator 21:03, 26 August 2016
faceti si dumneavoastra apel provocat prin care solicitati ca in cazul admiterii apelului principal, instanta sa va judece al doilea motiv de nulitate
Da, ar constitui o aparare eficienta un apel provocat doar ca ar trebui sa timbrati cu bani.

Ati mai avea si varianta ca prin intampinare sa solicitati acelasi lucru si sa se rejudece cauza in apel sau sa solicitati trimiterea spre rejudecare a acesteia daca va intereseaza asa ceva.
Sunt insa aspecte tehnice care trebuie analizate strict juridic, in raport de interesul dvs. procesual si de ceea ce ar fi mai bine.

Niciun caz cu se aseamana cu altul...
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da asa este. Am sugerat apelul provocat pentru ca am vazut ca e vb de contract de arendare si banuiesc ca timbrajul nu a fost f mare in prima instanta.
Va multumesc!
apel provocat, nu incident?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea invocarii exceptilor! Maria Teodosiu Maria Teodosiu Buna ziua! am un proces ce tine de materia civila, unde avem de invocat niste exceptii si doream sa stiu [i]care este ordinea in care le invocam[/i]. am de ... (vezi toată discuția)
Motiv de nulitate pvc invocat in apel Gepetto25 Gepetto25 Rog un sfat: In prima instanta am castigat si instanta a anulat procesul verbal de contraventie ca fiind netemeinic. Paratul a facut apel si a mentionat ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)