avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motiv de nulitate PVC invocat in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motiv de nulitate PVC invocat in apel

Rog un sfat:
In prima instanta am castigat si instanta a anulat procesul verbal de contraventie ca fiind netemeinic.
Paratul a facut apel si a mentionat niste motive de apel interesante.
Dupa pronuntarea primei instante am descoperit un motiv de nulitate (gresita incadrare a faptei in textul de lege).
Cum invoc aceasta nulitate in apel? Sa fac apel si eu nu cred ca ma ajuta pentru ca nu as avea interesul.
Pot sa invoc prin intampinare in apel un motiv de nulitate absoluta care nu a fost invocat in prima instanta?
Repet, prima instanta a anulat procesul verbal ca fiind netemeinic, dar vreau sa ma asigur cum sa folosesc acest motiv de nulitate in apel.
Multumesc frumos !
Daca este vorba despre nulitate absoluta puteti invoca direct in apel nulitatea, dupa parerea mea.
motivul de nulitate absoluta il invoc prin intampinare sau fac si eu apel?
Cum să declarați apel din moment ce ați câștigat la fond? Apelul va fi respins ca lipsit de interes. Nu aveți la îndemână nicio modalitatea procesuală de a invoca nulitatea descoperită de dvs. ulterior datei la care s-a pronunțat instanța de fond.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Asa este, apel nu am interesul, DAR,
Articolul 246 Exceptii absolute si relative
(1) Exceptiile absolute sunt cele prin care se invoca incalcarea unor norme de ordine publica.
Articolul 247 Invocare
(1) Exceptiile absolute pot fi invocate de parte sau de instanta in orice stare a procesului, daca prin lege nu se prevede altfel. Ele pot fi ridicate inaintea instantei de recurs numai daca, pentru solutionare, nu este necesara administrarea altor dovezi in afara inscrisurilor noi.

Prin urmare invoc prin intampinare exceptia de nulitate absoluta a PVC.

De acord? =D>
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
Gepetto25, utilizator
Gepetto25 a scris:
Prin urmare invoc prin intampinare exceptia de nulitate absoluta a PVC.

De acord? =D>

Nu. Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără faţă de pretenţiile reclamantului.

Prin întâmpinare trebuie să arătaţi de ce trebuie respins apelul poliţiei şi menţinută hotărârea primei instanţe, nu să atacaţi procesul-verbal de contravenţie. Nu mai sunteţi la fond, iar în întâmpinare nu puteţi să invocaţi aşa ceva. O excepţie procesuală nu poate fi invocată prin orice act care ni se pare nouă potrivit şi indiferent de situaţia din dosar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a invoca exceptii in apelul unei ord. pres. Username33 Username33 Buna. Sunt in cautarea unei opinii constructive de 100 de puncte : Intr-un dosar de fond (judecatorie) printr-o cerere reconventionala s-a cerut constatarea ... (vezi toată discuția)
O opinie , va rog - apel incident sau nu? Corina Dina Corina Dina Printr-o hotarare judecatoreasca , instanta a respins cererea de chemare in judecata a reclamantului , eu fiind parat . Desi am invocat exceptia prescriptiei ... (vezi toată discuția)
Invocarea necompetentei materiale in apel Liliana Gavril Liliana Gavril Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: Am initiat o actiune la Judecatorie - constatarea nulitatii absolute a unei declaratii de neacceptare a ... (vezi toată discuția)