avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama s-a recasatorit si vrea sa ma dea afara din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama s-a recasatorit si vrea sa ma dea afara din casa

In urma cu un an tatal meu a decedat. Mama si-a gasit pe altcineva dupa 3 luni. Nu am fost niciodata de acord cu relatia lor, mama are un statut financiar bun, de pe urma cariua acest individ profita. II baga in cap tot felul de prostii si o "invata" cum sa-mi vorbeasca. La inceput nu am crezut ca o sa evolueze, de asta nici nu m-am stresat foarte tare.
In curtea in care locuiesc este si casa bunicului meu ( de pe tata ), care a murit la 3 luni dupa el. In urma cu 2 luni a venit si unchiul din Italia ( fratele tatalui ) care a aflat de mama si relatia ei si au inceput sa se certe. Atunci mi-a spus lucruri depre mostenire si ca mama o sa ajunga sa aduca copiii aluia in casa doar ca mie nu prea mi-a pasat la momentul ala, el a plecat inapoi in Italia. Acum ca am facut 18 ani mama a inceput sa se comporte foarte urat cu mine, "iubitul" doarme in fiecare seara la noi, de vreo 2 saptamani si-a adus si copiii. Ma simt oribil, habar nu am ce sa fac, as vrea sa cer parerea cuiva dar ma simt ca si cum nu as mai avea pe nimeni. Nu stiu ce as putea face in caz ca o sa se ajunga sa ma scoata din casa, pentru ca bate apropouri.
Daca aveti drept de coproprietate nu va poate da afara decat daca obtine in proprietate exclusiva imobilul.
Poate dura mult timp asa ceva daca va aparati in asa fel incat sa dureze.
Contactati un notar, sa faceti succesiunea dupa tatal dvs. Nu ati scris daca imobilul casa a fost bun comun a tatalui si a mamei dvs. sau bun propriu al tatalui( daca e in aceeasi curte cu casa bunicului asa as presupune). In functie de ce v-am scris mai sus, se poate determina partea dvs. din imobil.
El nu are interes sa grabeasca nimic.

In astfel de cazuri eu recomand sa dureze procedura de la 4 ani in sus ca sa poata locui linistit omul...

Daca se finalizeaza repede procedura il poate da afara...si ar fi rau de el...
Depinde, daca a fost casa numai a tatalui, mama are 1/4, deci userul ar avea 3/4 din casa, fiind in aceeasi curte cu bunicul patern se poate presupune ca imobilulcasa a fost numai a tatalui. Ce rost ar avea in acest caz sa tergiverseze?Daca se face succesiune si dupa bunic, din ce o sa obtina de la fratele tatalui pentru partea ce i se cuvine lui poate sa i plateasca mamei sale sulta si sa o scoata afara din casa cu noul sot si copii acestuia.Totul depinde de a cui era casa.
Eu nu i-am studiat cazul dar oricum ar fi tot complicat ar fi...

Daca mama are bani de luat il poate manari sa piarda casa daca e isteata...
Exista mai multe cai...

Se poate vinde la licitatie...pe bani putini ca nu are bani sa ii dea la mama si tot iese rau...

Lucrurile niciodata nu sunt simple daca nu sti sa le stapanesti...

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire SAnamaria SAnamaria Buna ziua, O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati. Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Testament bunici/succesiune/taxa succesorala/asigurare locuinta ContSters156394 ContSters156394 [b]Speta[/b]: bunicii mei(parintii tatalui) sunt proprietarii casei si ai terenului(curte+gradina)(prin act de v-c). Casa este impartita, prin constructie, in ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)