avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract energie electrica ansamblu rezidential
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract energie electrica ansamblu rezidential

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu problema expusa mai jos.
M-am mutat de curand intr-un ansamblu rezidential din Bucuresti, zona Rahova.
Momentan beneficiem de energie electrica furnizata de catre dezvoltator prin "organizare de santier". Inconvenientul acestei situatii este ca de fiecare data cand se produce o suprasolicitare datorata numarului mare de blocuri ramanem fara energie electrica.
Toti locatarii vor sa renunte la aceste servicii si sa beneficieze de contract individual direct cu furnizorul de energie electrica. Raspunsul dezvoltatorului a fost ca acest lucru nu este posibil momentan iar procesul este foarte greoi, poate dura chiar si 3-4 ani. Problema ar fi din cauza furnizorului de energie electrica si nu a dezvoltatorului. La sedinta locatarilor ni s-a comunicat ca este mai bine asa cum suntem decat fara energie deloc. Se pare ca daca devoltatorul nu mai doreste ne poate intrerupe energia electrica.
Precizez faptul ca inainte si la momentul cumpararii apartamentului toate aceste probleme nu ne-au fost aduse la cunostinta, mai mult decat atat, in contractul de rezervare este specificat faptul ca "Apartamentul va fi bransat la toate utilitatile(canalizare, apa nova, gaze si electricitate)". Dezvoltatorul ne poate ameninta cu privarea acestei resurse avand in vedere cele de mai sus? Din cate am inteles exista posibilitatea ca la aparitia unor eventuale reclamatii/sesiari la compania de energie electrica sa se genereze verificarea si descoperirea unor nereguli care nu ar duce decat la intreruperea electricitatii...
Cum putem proceda in aceasta situatie?
De asemenea, mai intampinam si alte probleme, cum ar fi instalarea si darea in folosinta a lifturilor fara a avea ISCIR efectuat, inundatia parterului inferior datorat neinstalarii unor clapete antirefulare pe tevile de scurgere. Toate acestea au dus la prejudicii majore pentru care dezvoltatorul nu ne ofera nici un fel de solutie, decat amenintari pentru a nu face publice toate acestea si afirmarea faptului ca si actionarea in instanta nu va avea castig de cauza decat timp si bani pierduti...
[ link extern ]
Va rog sa ma ajutati cu o solutie/sfat.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:40, 27 August 2016
eu am contract direct cu furnizorul de energie electrica.
Si sunt 3-4 intreruperi de curent pe luna.
Ghinion...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)