avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare PFA

Buna ziua
Am avut un srl in 2008 si in 2009 l-am suspendat pe perioada de 3 ani si de atunci nu a mai avut activitate si nu are nici in prezent .si as vrea sa sa infiintez acum un PFA si nu stiu daca mai pot sau nu sau figurez cu amindoua ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters403297 , utilizator 08:10, 1 Septembrie 2016
Nu puteti sa va infiintati acel pfa daca nu rezolvati cu srl-ul pe care, daca l-ati abandonat asa, nu ati mai depus ceva declaratii si bilant, e posibil sa va creeze probleme. Suspendarea nu e la nesfarsit. Deci vedeti cum faceti si inchideti acel srl.
dar activitatea PFA-ului se desfasoara in afara tarii mai exact in Irlanda
sau se poate pe numele altcuiva din familie ?
Nu conteaza unde va veti desfasura activitatea din momnt ce ei, la infiintarea pfa-ului, va verifica cazierul fiscal. De aceea e bine sa mrgeti pe la finante sa va interesati.
Deschiderea pfa pe numele altcuiva, adica acela va presta, va incasa venitul si va plati impozitele. Deci aceasta se poate face.
Dar ce trebuie sa fac pentru a deschide din nou srl-ul
care sunt pasii de urmat ?
si pot desfasura activitate cu el in afara tarii ?
Legea nu interzice desfasurarea activitatilor economice si pe SRL, si pe PFA.

Dupa ce ati suspendata activitatea SRL ati depus in continuare declaratiile si bilanturile la ANAF?

Alte discuții în legătură

Ce obligatii am dupa infiintarea unui srl neplatitor de tva raduvasile2 raduvasile2 Buna, Recent am infiintat un SRL neplatitor de TVA, iar din anumite motive financiare voi putea incepe activitatea doar anul viitor. Am doar certificatul de ... (vezi toată discuția)
Pfa traducător firilacroco firilacroco Bună ziua, Intenționez să lucrez ca liber-profesionist în domeniul traducerilor, fiind în discuții cu o firmă pentru o colaborare. Problema este că ... (vezi toată discuția)
Venituri impozabile din activitatea de intermediere aliamg aliamg Buna ziua! Reprezint un PFA neplatitor de TVA care este un intermediar pentru o alta societate, adica, incaseaza bani in numele acesteia.Pentru fiecare suma ... (vezi toată discuția)