avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce obligatii am dupa infiintarea unui SRL neplatitor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce obligatii am dupa infiintarea unui SRL neplatitor de TVA

Buna,
Recent am infiintat un SRL neplatitor de TVA, iar din anumite motive financiare voi putea incepe activitatea doar anul viitor. Am doar certificatul de inregistrare al firmei, nu am facut inca stampila si nu am achizitionat nici chitantier.
Daca firma nu are momentan nicio activitate este necesar sa tin contabilitatea? Adica este necesar sa apelez la un contabil daca nu o sa am activitate doar de anul viitor?
Ce obligatii mai am in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:09, 17 Noiembrie 2014
Cand ati infiintat SRL-ul, la ONRC, l-ati declarat cu activitate sau fara activitate? Daca e cu activitate, atunci va trebui sa va inregistrati la ANAF si sa depuneti declaratii cu 0. Daca va descurcati singur atunci nu aveti nevoie de contabil.
Cred ca este cu activitate. Tin sa precizez ca inregistrarea SRL-ului a fost prin intermediul unui avocat care mi-a facut actele necesare, eu doar le-am depus.
Nu ma descurc singur la contabilitate, intrebam daca este necesar sa am un contabil din moment ce eu nu am desfasurat si nu o sa desfasor absolut nicio activitate pe firma in urmatoarele 2 luni.
In acest caz va trebuie contabil. Trebuie inreg in contab chelt cu infiintarea societatii, constit capitalului social, aveti de depus D010, etc, iar la sfarsitul anului bilantul contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratii srl ndb ndb Buna dimineata, Am o micointreprindere srl cu un angajat la care platesc 3% impozit pe venit si alte taxe catre stat pentru angajat iar de curand nu mai am ... (vezi toată discuția)
Inactivitate srl paul309 paul309 Buna ziua! In data de 21.09.2018 am infiintat o firma SRL, care pana acum n-a avut niciun fel de activitate, n-am declarat punctul de lucru si am depus ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de constituire neinregistrate Coman M Marius Catalin-Expert Contabil Coman M Marius Catalin-Expert Contabil Am nelamurire in urmatorul caz: - societate infiintata in 2007; - suspendare activitate 2009-2014 nu a fost necesara plata impozit minim; - pana in 2014 ... (vezi toată discuția)