avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Jurist societate agricola
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Jurist societate agricola

Buna ziua!
Supun atentiei dv urmatoarea speta.Verisorul meu vrea sa se angajeze la o societate agricola ca jurist.Este tanar si nu are experienta.Ar vrea sa stie care este legislatia actuala care guverneaza o societate agricola care depoziteaza si proceseaza cereale si are in arenda o suprafata de teren precum si responsabilitatile care-i revin in calitate de jurist(resurse umane,administratie etc).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SIHASTRU36 , utilizator 10:27, 28 August 2016
- Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura
[ link extern ]

- Legea nr.514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic
art.1
Consilierul juridic asigura apararea drepturilor şi intereselor legitime ale statului, ale autorităţilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor publice şi de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum şi ale persoanelor juridice de drept privat, în slujba cărora se afla şi în conformitate cu Constitutia şi legile tarii.

art.4
Consilierul juridic în activitatea sa asigura consultanţă şi reprezentarea autorităţii sau institutiei publice în serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de muncă, apara drepturile şi interesele legitime ale acestora în raporturile lor cu autorităţile publice, instituţiile de orice natura, precum şi cu orice persoană juridica sau fizica, română sau străină; în condiţiile legii şi ale regulamentelor specifice unităţii, avizeaza şi contrasemnează actele cu caracter juridic.
Buna dimineata!
Plecand de la cele precizate de dv si citind din legea nr.514 ma intreb daca nu i se va cere sa fie membru al unui Colegiu al consilierilor juridici?Este absolvent al facultatii de drept de vreo doi ani,nu a fost angajat si ar fi debutant in profesie.Cum va proceda in acest caz?Cum va putea fi angajat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire ccc AliDan28 AliDan28 Bună ziua o angajata revine din ccc , înainte sa plece în ccc avea funcția de cons juridic, Acum la întoarcere revine, semnează act adițional unde ... (vezi toată discuția)
Ce este consilierul juridic? ionutzt ionutzt Buna Ziua imi puteti spune va rog ce inseamna consilier juridic din toate punctele de vedere sau mai multe detali? Va multumesc, respectuos! (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat pe baza de contract la o institutie publica orianadiana orianadiana as dori sa stiu daca pentru a fi angajat in functia de consilier juridic pe baza de contract la o institutie publica este obligatorie inscrierea in Colegiul ... (vezi toată discuția)