avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Doresc sa divortez. Nu emit pretentii. Copilul este major. Sotul nu este de acord. Cum procedez?
Formulați o cerere de chemare in judecată și o depuneți la judecătoria in circumscripția căreia se află ultimul domiciliu comun.
Trebuie să faceți dovada faptului că mariajul nu mai poate continua deoarece relațiile dintre soți sunt grav și iremediabil vătămate. Puteți proba cu acte, interogatoriu sau martori, iar martorii pot să fie rude ale dvs.
Dacă soțul nu e de ac9rd va trebui sa dovediți culpa lui.
Aveți grija sa redactata foarte bine acțiunea.
Aveți dreptul de a apela la avocat pentru redactarea acțiunii fără sa vina și la proces ca sa va apere.In acest fel ați depăși partea cea mai dificila a procesului în ceea ce va privește și nu ați avea probleme procedurale.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, procedura Amalia_diva Amalia_diva Buna ziua, Sunt separata de 6 luni de sotul meu,avem un copil in varsta de un an. Am parasit domiciliul conjugal in urma nenumaratelor motive temeinice ( ... (vezi toată discuția)
Eu vreau sa div dar sotia nu! ce pot face? doli_cv doli_cv buna ziua, sunt despartit in fapt de 8 ani,de sotia mea si eu vreau sa divortez dar ea nu vrea, ce pot sa fac??? mentionez ca nu avem copii impreuna. (vezi toată discuția)
Cum fac sa divortez mai repede??? raluk2009 raluk2009 Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui ... (vezi toată discuția)