avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii

Buna ziua,

Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, trantesc usi etc. Activitatea aceasta tine chiar tarziu in noapte (ma mai trezesc pe la 2,3 si tot ii aud). Am fost si la administrator care cica a vorbit cu ei, dar tot nu s-a ameliorat nimic.
Ce pot face in aceasta situatie?
Tot ce doresc este sa ma pot odihni, insa cu galagia de deasupra nu pot si sunt stresat tot timpul.
Pot face plangere la politie?
Va rog sa-mi dati un sfat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 12:04, 24 August 2009
La 112 chiar ca nu are rost sa sunati, cel mai bine faceti rost de numarul de telefon de la sectia de politie de care apartineti si-i chemati pe dansii sau mai bine mergeti la sectie faceti o reclamatie , sa fie cave scris si apoi la urmatoarea probleme ii chemati pe dansii, care o sa vina si o sa discute cu acestia , acuma depinde de ce o sa constate daca o sa fie avertisment in prima faza sau amenda.
Presedintele, administratorul, etc, nu prea au ce sa le faca din pacate .
Trebuie discutat de asemenea si cu proprietarul apartamentului , acesta este direct raspunzator pentru ce se intampla acolo.
Si eu am deasupra niste studenti in chirie, 3 la numar cu care am avut probleme, am discutat in cateva randuri cu ei dar n-a mers, intr-o seara pe la oara 11:50 au inceput cheful, in mai putin de 15 minute a sosit politia, am mers cu dansii si dupa inca aprox 8-10 minute de batut la usa au deschis, rezultatul ? li s-a promis 1000 de lei amenda de persoana , erau 8 la numar, amenda maxima din cate am inteles, asta fiind au fost cam obraznici .
Succes in rezolvarea problemei, pana la urma tot se va rezolva intr-un fel sau altul.
Multumesc pentru raspuns, voi face o reclamatie la politie.
Cu proprietarul e greu sa vorbesc, am incercat de multe ori, insa acesta este plecat din tara, iar de banii pe chirie se ocupa o cunostinta de-a acestuia, la fel de greu de gasit.
Toate bune!
Proprietarii nu vad ce responsabilitate legala au fata de spatiul inchiriat. Raspunde locatarul. Plus ca proprietarul uneori se face ca nu aude ca doar el vrea banii pe chirie si nimic mai mult. Cum poate fi tras la raspundere?
Vina aici o vad si a politiei, da prea multe avertismente si prea putine amezi, de aceea fenomenul tulburarii linistii publice e in floare.
Faceti reclamatie in scris la sectia de politie. Succes!
Pacat ca trebuie sa ne pierdem timpul, banii si nervii cu asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)
Vecini extrem de galagiosi pe timpul noptii si nu numai ! peterbilt peterbilt De aproximativ doi ani ma confrunt cu o situatie extrem de frustranta care tinde sa devina disperata. Deasupra apartamentului in care locuiesc eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii iolanda2015 iolanda2015 Buna seara si La multi ani! Va rog sa imi dati un sfat.sora mea are deasupra apartamentului ei o familie de chiriași. Ziua e cat de cat liniste sau uneori ... (vezi toată discuția)