avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Averea sotilor care nu au copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Averea sotilor care nu au copii

o familie fara copii a dobandit bunuri comune in timpul casatoriei. Sotul grav bolnav se teme ca dupa decesul sau, fratele care se pare are dreptul la o cota parte din mostenire, ii va cere sotiei sale o anumita suma de bani.Ce ar trebui sa faca sotul in acest caz pentru ca toate averea stransa impreuna cu sotia sa sa ramana la aceasta din urma? Donatia intre soti este legala? Oamenii se gandeau chiar la un divort, dar...tinand cont si de starea de sanatate a barbatului...Ce ne sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 16:29, 6 Septembrie 2016
Ce ar trebui sa facă soțul?

Un testament.
va multumesc!:vishenka:
Ce nu inteleg eu, in acest caz fratele sotului nu este cumva mostenitor rezervatar ? Caz in care, ar putea ataca testamentul ?
Nici în cazul asta, nici în altul și-n în niciunul, frații nu sunt mostenitori rezervatari.
Rezervatari sunt parintii, copiii, soțul supravietuitor.
Deci in cazul de fata, daca am inteles bine, chiar cu testament, parintii sotului ( adica socrii) pot sa atace testamentul daca le incalca dreptul lor .
Deci sotia vaduva, se vede târâta in instanta de catre socri ?

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
testament-buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, as vrea sa fac testament ... Ralujossi Ralujossi Buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, As vrea sa fac testament sa nu las nimic là frati mei, si nici lui mama deoarece le da lor tot ,este posibil sau frati ... (vezi toată discuția)
Testament sau acte vanzare cumparare ditualina ditualina sot si sotie .. sotul este pe moarte .. au pe numele lor 2 case .. teoretic bunuri comune in timpul casatoriei sotia are si o fiica dinaintea casatorie care ... (vezi toată discuția)