avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri luate în calculul indemnizației de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri luate în calculul indemnizației de creștere copil

Bună ziua,
După noua modificare a legii, de care venituri se tine cont pentru calculul indemnizației de creștere copil?
Concret, anterior nasterii cronologic începând cu 2014 am lucrate 10 luni, 1 luna pauza, 9 luni șomaj și alte 4 luni fără venituri. Cumva se aduna ultimele 4 fără venituri cu încă 8 din cele de șomaj, urmând sa iau minimul plafonat? (Somajul a fost foarte mic)
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 29 August 2016
1. Incepand cu lua nasterii copilului se merge inapoi si se iau primele 12 luni in care ati obtinut venituri din salarii sau asimilate acestora (de exemplu conecdii medicale, conecdiu de maternitate).

2. - In cele 12 luni pot intra si veniturile din indemnizatia de somaj.
- Oricum ar fi indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) nu poate fi mai mica de 1.063 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si crestere copil salomieanca salomieanca daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)