avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Buna seara,

Se vinde un imobil. Cumparatorul vrea sa plateasca contravaloarea imobilului prin banca, virand contravaloarea bunului cumparat in contul vanzatorului. Cumparatorul spune ca nu poate da bani gheata, fiindca asa cere legea, sa vireze banii in contul vanzatorului.

Cu respect va intreb: Exista lege care nu permite sa se dea bani gheata unui vanzator?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 22:31, 29 August 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa consultati Legea 70/2015 in acest sens.
Art. 10.
Operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar între persoanele fizice, altele decât operaţiunile de încasări şi plăţi realizate prin intermediul instituţiilor care prestează servicii de plată autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestării de servicii, precum şi cele reprezentând acordarea/restituirea de împrumuturi, se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzacţie. Sunt interzise încasările şi plăţile fragmentate în numerar pentru tranzacţiile mai mari de 50.000 lei, precum şi fragmentarea unei tranzacţii mai mari de 50.000 lei.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi ... marcel.damaschin marcel.damaschin La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi platita/declarata primita, cash? Peste 10.000 de euro, trebuie facuta dovada cu extrasul de cont ... (vezi toată discuția)
Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar o casa; care este limita de numerar? David Larisa David Larisa Buna ziua, Daca vreau sa cumpar o casa, care este limita de bani pe care o pot plati in numerar ? Va multumesc pentru raspunsuri. (vezi toată discuția)