avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dovada de membru al asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dovada de membru al asociatiei de proprietari

In ce conditi un pretins proprietar poate vota la AG sau a avea acces la documentele asociatie. Daca exista art. de lege in care specifica ca acesta trebuie sa faca dovada de proprietar-membru al asociatiei si cum.

rasp
C ă t r e

domnul
Urmare a solicitării dumneavoastre din data de 29.08.2016 vă comunicăm faptul că Asociația de Proprietari nu se afla în posesia actului de proprietate pentru apartamentul actual în ......, În conformitate cu dispozitiile art. care Din legea 230/2007 au calitate de membru doar proprietarii imobilelor din cadrul Asociatiei de Proprietari în consecință având în vedere cele expuse, nu putem da curs solicitărilor dumneavoastre.

Data: Semnatura
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
Gabriel_2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:36, 30 August 2016
Pretinsul proprietar trebuie sa predea o copie a actului de proprietate indiferent ca este sau nu membru al AP. Dreptul de a vota il confera calitatea de membru obtinuta in baza cererii de intrare in asociatie.
Orice proprietar are dreptul sa solicite actele asociatiei dar ptr a le solicita trebuie sa demonstreze ca este proprietar predand o copie a actului de proprietate.
Si daca actul de vanzare-cumparare este din 1993 acesta confirma ca persoana respectiva mai este inca proprietar?
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
Gabriel_2016, utilizator
Actul de proprietate poare sa fie si din 1907. Nu este obligatoriu sa fie intabulat. Obligatia predarii copiei actului de proprietate este prevazuta in Legea 230/2007.
Nu vreau sa fac chat fiti mai explicit cu art de lege. Imobilele in timp se pot instraina fara ca noul proprietar sa aduca contractul de vanzare cumpararea.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
Gabriel_2016, utilizator
Daca ati intrat pe forum, inseamna ca doriti un raspuns, iar acesta necesita niste lamuriri suplimentare uneori.

Deci putem presupune urmatoarele:
- din ceea ce ne spuneti, proprietarul va arata un act de v/c din anul 1993. Deci el a facut ceea ce legea ii cere.
- daca dv. il banuiti ca si-ar fi instrainat imobilul, aceasta n-o putea face decat prin vanzare catre o alta persoana sau prin donatie cu sau fara drept de habitatie.
--- daca l-a vandut trebuia sa ceara o adeverinta de la asociatie ca nu are debite restante catre asociatie sau, daca le are, in ce suma, adeverinta obligatoriu de prezentat la notar fara de care acesta nu elibereaza actul de vanzare - cumparare. In acest caz asociatia trebuia sa stie daca acest imobil s-a vandut.
--- daca l-a donat, numai in acest caz asociatia nu afla.
In ambele cazuri mingea este in terenul asociatiei care trebuie sa faca dovada ca proprietarul prezent care v-a aratat actul de v/c minte. Si aceasta dovada o poate avea numai la Registrul de carte funciara unde sunt inregistrate toate actele de instrainare sub o forma sau alta.

Este normal ca cel care are suspiciuni sa faca investigatia pentru a arata ca suspiciunile sale sunt adevarate, adica asociatia, nu proprietarul ca spune adevarul, ca nu minte.

Alte discuții în legătură

Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)
Adeziune la asociatia de proprietari abif abif 1. Pentru a deveni membru al ASP, in afara de scrisoarea de adeziune este necesara vreo copie a actului de proprietate asupra imobilului detinut? 2. Se ... (vezi toată discuția)
Se modifica acordul de asociere? Juliano5 Juliano5 Buna ziua.La o asociatie de proprietari,inregistrata anterior L.230/2007,locatarii noi veniti in condominiu,depasesc nr.locatarilor care au constituit A.de ... (vezi toată discuția)