Juliano5 a scris:
La o asociatie de proprietari,inregistrata anterior L.230/2007,locatarii noi veniti in condominiu,depasesc nr.locatarilor care au constituit A.de P.Intrebare.
Asociatia de proprietari este coinstituita din proprietari si nu din locatari. Propritarul poate locui in acea asociatie, in alt oras, in alta tara... si nu este obligat sa fie si locatar, sa locuiasca acolo.
la constituirea sociatiei de proprietari nu cred ca ati consemnat in statur, in acord, in incheierea judecatoreasca de infiintare faptul ca in aceasta asociatie sunt un numar de XX locatari ci doar proprietarii, fiecare cu proprietatea sa. Asa ca puteti avea de la infiintare 50 de apartamente si tot atatia proprietari iar locatarii (oamenii ce locuiesc) pot fi de 3 ori mai multi dar fara legatura cu infiintare asociatiei.
La sosirea fiecarui locatar,trebuia semnat anexa la acordul de asociere, adeziune la A.de P.(daca se dorea)si trebuiu depuse copii de pe actele de proprietate?
Asa cum spuneam locatarii (membri ai familiei, chiriasi, rude...) vin si pleaca, pot fi mai multi ori mai putin in fiecare luna.
Numai in cazul schimbarii proprietarului (prin vanzarea apartamentului, donatie...), noul proprietar trebuie sa depuna la asociatie actele de proprietate in copie conf. Legii 230/2007, si sa formuleze o cerere pentru a deveni membru al asociatiei daca vrea.
Se mai merge la R.C. sau la organul fiscal cu noul acord de asociere?
Asociatiile de proprietari nu au treaba cu RC, nu sunt inregistrate la Registrul Comertului pentru ca nu fac acte de comert. Asa ca nu se merge la RC. Nici la organul fiscal nu aveti ce cauta cand apare sau pleaca un proprietar. Nu se schimba fiscalizarea in functie de numarul proprietarilor dintr-o asociatie. Si, asa cum s-a mai spus, la instrainarea proprietatii, la sosirea altui proprietar nu se face un nou acord de asociere. Se inregistreaza doar la asociatie cererea noului proprietar prin care devine membru al asociatiei.