avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare a asociatiei de proprietari anulata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare a asociatiei de proprietari anulata de instanta

Din 29 de proprietari s-au debransat de la reteaua de termoficare a RADET-ului 27 de apartamente.Din cauza celor doua apartamente Asociatia nu poate rezilia contractul cu RADET???Cei doi proprietari pot incheia separat contrsct de furnizare cu RADET???Proprietarii debransati au hotarat in Adunarea Generala Extraordinara cu majoritate de voturi(25 pentru din 29) ca pentru iarna 2016-2017 nu vor mai plati partile comune .In termenul de 45 de zile a fost atacata in instanta. Instanta a anulat hotararea luata de adunarea generala a asociatiei de proprietari. Asociatia poate adopta conform legii aceeasi hotarare ,adica sa nu se mai plateasca niciun ban pentru partile comune,chiar daca ulterior urmeaza alte si alte procese???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:36, 30 August 2016
Nu, nu puteti sa adoptati aceeasi hotarare atata timp cat instanta v-a anulat-o pe prima cu acelasi obiect. Vreti sa va jucati cu si de-a justitia?

Si nu de dragul celor doi proprietari ramasi in sistem vi s-a anulat, ci pentru ca RADET-ul nu face contract separat cu proprietarii din blocuri, neavand montate conducte separate si, deci, nici contoare specifice.
Alimentarea cu energie termica si masurarea ei se fac la baza scarii, in subsol, pentru intreaga infrastructura de caldura. Asadar lichidul cald din conducta de incalzire ajunge in toate spatiile unde se afla instalatie de incalzire, intelegand prin asta si tevile verticale, deci si apartamentele care sunt deconectate.
Aceste apartamente trebuia sa plateasa aceasta caldura distribuita pe tevile comune (subsol si verticale) si pana acum.

Daca vreti sa scapati de RADET, atunci este mai productiv sa-i ajutati pe cei doi proprietari ramasi in sistem sa-si monteze si ei CT si astfel sa puteti rezilia fara probleme contractul cu RADET care nu va mai furniza caldura catre blocul dv. sau vi se va blinda conducta la baza intrarii pe scara blocului.
Ajutorul ar consta in contributia la un fond special cu bani a tuturor proprietarilor (de la mai multi se poate strange repede suma necesara) si apoi rambursarea in rate lunare rezonabile de catre cei doi proprietari, primindu-va astfel banii inapoi.
Totul facandu-l prin intermediul asociatiei de proprietari - constituirea fondului, alimentarea lui, evidenta contributiilor, evidentierea pe lista de intretinere a datoriei celor doi proprietari la acest fond, incasarea cotelor lunare in acest fond cu prioritate, returnarea banilor catre proprietarii creditori.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
elga50, moderator
flrmarcel a scris:


Proprietarii debransati au hotarat in Adunarea Generala Extraordinara cu majoritate de voturi(25 pentru din 29) ca pentru iarna 2016-2017 nu vor mai plati partile comune .


Atat timp cat exista dispozitie concreta in vigoare care obliga locatarii sa achite lunar integral cotele de intretinere-inclusiv cotele parti comune,adunarea generala nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Pentru ce platesc eu caldura, la asociatia de locatari? Bardac Nelu Bardac Nelu Stimata natiune, va rog respectos sa-mi spuneti si mie daca este legal sa contribui la cotele de caldura cu o cota parte, odata ce eu am centrala proprie, pe ... (vezi toată discuția)