avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune partiala/Intentare proces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune partiala/Intentare proces?

Am urmatoarea problema:

Eu impreuna cu fratele meu si cu sora mea avem in concesiune un loc de veci cu valoarea de 400 lei. Fratele si sora mea au decedat in urma cu 10-15 ani copii acestora nu au facut si nici nu vor sa faca succesiunea deoarece costul ar fi mult prea mare pentru bunurile ramase dupa defuncti ( case si loc de veci) . Se poate face succesiune partiala doar pentru acest loc de veci?


da . Puteti deschide succesiunea si declara la notariat ca unica proprietate acest loc de veci . Ulterior se vor emite certificate suplimentare de mostenitor pentru eventualele bunuri imobile sau mobile ce faceau parte din masa succesorala a defunctilor!
SUCCES!
:)
E recomandabil sa mergeti la instanta si sa incercati sa rezolvati intreaga problema.
E mai ieftin decat la notar.

Nu cred ca notarul ar vrea sa va faca succesiunea pentru 400 lei.
Ar vrea sa va faca pentru intreaga masa succesorala.

Tin minte ca am vrut sa fac la notar o succesiune pentru un client ( era vorba de o butelie si nu stiu ce altceva ) si 4-5 notari m-au trimis la instanta:)) dar eu vroiam la notar:)) dar notarii nu vroiau.

Imi trebuia acea succesiune.:))
Eu impreuna cu fratele meu si cu sora mea avem in concesiune un loc de veci cu valoarea de 400 lei.


Acest bun constituie obiect al unui contract de concesiune ,existand un drept de folosinta si posesie al concesionarului , atat , nu un drept de proprietate , asa incat sa fie supus masei succesorale.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mormintele defunctilor - se trec la notariat, la mostenire ? cristiannegru cristiannegru Eu si tata am avut impreuna un Act de concesionare pe 2 locuri ( mormant tata + mormant mama), mama - concesionara, eu - co concesionar. Acum mama a ... (vezi toată discuția)
Buna seara,urmeaza sa fac succesiunea dupa 10 ani de la decesul ... dancatalin dancatalin Buna seara,urmeaza sa fac succesiunea dupa 10 ani de la decesul tatalui. Masa succesorala cuprinde:un apartament (proprietari parintii),actiuni la o ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci in concesiune maka67 maka67 Buna ziua, Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea ... (vezi toată discuția)