avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune loc de veci in concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune loc de veci in concesiune

Buna ziua,

Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea succesiunii unul dintre mostenitori nu raspunde solicitarilor telefonice de a-i comunica acest lucru.
Intrebarea este: care este modalitatea legala de a- comunica deschiderea succesiunii, si dupa cat timp dreptul acestuia de revendicare inceteaza daca nu se prezinta la notar pentru definitivarea succesiunii.

Multumesc mult.
Daca locul de veci este concesionat pe cale de consecinta defunctul nu a detinut titlu de proprietate asupra acestuia,respectiv locul de veci nu intra in masa succesorala
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns.Dar atunci care sunt procedurile ce trebuiesc facute la notar pentru a trece actul de concesiune de pe numele persoanei decedate pe numele mostenitorilor?
Trecerea locului de veci de pe numele defunctului concesionar pe numele unia dintre mostenitori,se poate sa se realizeze la administratia cimitirului ,nu la notar
Fiecare cimitir are regulament propriu de functionare,prin care dispune conditiile prin care locurile de veci pot fi preluate de mostenitorii concesionarilor decedati
Parcurgeti contractul de concesiune,care pe verso contine informatiile necesare referitor la conditiile in care locul de veci poate fi preluat de unul din mostenitorii titularului de contract
De regula,conditionat de regulamentul cimitirului ,se incheie contract nou de concesiune,pe diferite perioade 7,25,49,99 ani
Buna seara,

Revin la problema mentionata in august 2012, este vorba de succesiunea unui loc de veci luat in concesiune, titularul concesiunii a decedat, iar o ruda nu doreste sa se prezinte la notar pentru realizarea succesiunii.Putem transmite catre acesta o instiintare cu confirmare de primire ca sa se prezinte la notar, ca sa existe dovada anuntarii, iar daca nu se prezinta la notar sa nu mai aiba niciun motiv de revendicare ulterioara?
Mentionez ca cei de la administratia cimitirului spun ca trecerea locului de veci de pe numele defunctului concesionar pe numele unia dintre mostenitori, se face doar la notariat, invocand art 12 din Regulamentul de organizare si functionare al ACCU unde se stipuleaza ca locurile de veci concesionate pe termen nelimitat se transmite prin mosternire sau donatie la notariat.

Multumesc,

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Buna ziua. Mama mea a fost casatorita cu defunctul-titularul actului concesiune. Ambii au decedat, eu platesc taxa concesiune de 20 ani,dupa decesul mamei. Nu sunt mostenitoarea titularului.concesiunii, intricat nu m-a adoptat
Acesta, decedat de circa.30 ani, nu are mostenitori, descendenti. Doresc sa.transfer acest act concesiune pe numele meu, insa de la administratie ma tot trimit la.notar sa dezbat succesiunea. Eu nu sunt succesoare decat din partea mamei mele, sotie a.defunctului. Am incercat sa.incep demersurile legale necesare, insa birocratia este epuizanta. Cum sa procedez? Multumesc. Doina

Alte discuții în legătură

Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Concesiune deacata deacata Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot prelungi un act de concesiune pe un loc de veci, care a fost concesionat pe 25 de ani, mentionez ca persoana care a ... (vezi toată discuția)
Reconcesionare loc veci - pierdut act concesiune monicaraluca monicaraluca Am pierdut actul de concesiune a locului de veci, concesiunea acestuia a expirat (25 ani) si am vrut sa o reconcesionez, am facut anunt in ziar referitor la ... (vezi toată discuția)