Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea succesiunii unul dintre mostenitori nu raspunde solicitarilor telefonice de a-i comunica acest lucru.
Intrebarea este: care este modalitatea legala de a- comunica deschiderea succesiunii, si dupa cat timp dreptul acestuia de revendicare inceteaza daca nu se prezinta la notar pentru definitivarea succesiunii.
Buna ziua. Mama mea a fost casatorita cu defunctul-titularul actului concesiune. Ambii au decedat, eu platesc taxa concesiune de 20 ani,dupa decesul mamei. Nu sunt mostenitoarea titularului.concesiunii, intricat nu m-a adoptat
Acesta, decedat de circa.30 ani, nu are mostenitori, descendenti. Doresc sa.transfer acest act concesiune pe numele meu, insa de la administratie ma tot trimit la.notar sa dezbat succesiunea. Eu nu sunt succesoare decat din partea mamei mele, sotie a.defunctului. Am incercat sa.incep demersurile legale necesare, insa birocratia este epuizanta. Cum sa procedez? Multumesc. Doina
Adresati-va notarului public, in vederea initierii dezbaterii succesorale.
Acte care va pot fi necesare: actele de identitate ale moștenitorilor1;
certificatul de deces al defunctului2 (original sau duplicat);
certificatul de căsătorie al soţului supravieţuitor ( sau certificatul de deces / certificatul de moştenitor / sentinţa judecătorească de divorţ, după caz);
certificat de naştere şi căsătorie al descendenţilor (copii, nepoţi) sau al altor rude care au dreptul la succesiune1.
2 martori care l-au cunoscut pe defunct;
dacă există, testamentul.
Alte acte care dovedesc averea defunctului (după caz), pentru stabilirea masei succesorale :
acte proprietate bunuri imobile: contract vânzare-cumpărare/construire, proces verbal de predare-primire a locuinţei; contract de împrumut şi adeverinţa de achitare integrală;
certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiară;
acte proprietate automobil (talon, carte de identitate);
certificat fiscal automobil, eliberat de Administratia Financiară;
certificat acţionar, carnete C.E.C. , conturi, depozite bancare (extras de cont sau contract de depozit - acestea se vor obține prin intermediul biroului notarial care va transmite băncii o adresă de trimitere), act concesiune pentru locul de veci, adeverinţa cu valoarea locului de veci, eliberată de Administraţia Cimitirelor sau de Parohie;
Concesiune
deacata
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot prelungi un act de concesiune pe un loc de veci, care a fost concesionat pe 25 de ani, mentionez ca persoana care a ... (vezi toată discuția)