avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avocat pentru cauza de divort!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avocat pentru cauza de divort!

Buna seara,

Am nevoie de un avocat care sa ma ajute sa redactez si motivez o cere de divort in instanta...Eventual sa ma reprezi nte..

Povestea este cam aceasta:

Sunt casatorita de 20 ani si am un copil major (21 ani). Nu am fost niciodata fericita in aceasta casatorie si acum, cand copilul meu este pe picioarele lui am decis sa ma separ de sotul meu. Avem impreuna o casa, o masina si ceva bani la banca, nu multi.
Nu am fost niciodata maltratata fizic, sotul meu nu bea si a avut intotdeauna grija de casa si de copil. Nu a lipsit de acasa si in tot acest timp nu i-am descoperit vreo aventura.
Intr-o fraza scurta, n-as avea ce sa-i reprosez, asa ar parea privind lucrurile din afara.
Si cu toate acestea, nu ma simt un om fericit, am adunat de-a lungul anilor frustrari, suntem doi oameni atat de diferiti, avem pasiuni diferite, vedem diferit lucrurile de cele mai multe ori si ne cam certam pentru orice nimic. pe scurt, nu comunicam.
In mod sigur, ati recunoscut povestea, sunt convinsa ca ea este a multor femei si, de ce nu, a multor barbati.

Aici am nevoie de ajutor din partea unui avocat (doamna/domn). Cum va fi motivata cererea de divort? Intentionez sa divortez de comun acord si sper sa-mi iasa. As dori sa stiu, in acest caz, cat ar dura acest divort si care ar fi costurile lui. (ma refer la onorariu).
Nu doresc sa facem partaj, intentionez sa lamurim intre noi acest aspect, suntem doi oameni maturi, civilizati si cred ca ne vom intelege. In acest caz, cine si cum exact va fi evidentiat ceea ce eu si sotul meu hotaram vis-a-vis de bunurile comune? Se va rezolva acest aspect odata cu divortul?

Si inca o rugaminte: am domiciliul in sectorul 2, unde va trebui depusa cererea de divort?

Va multumes mult pentru ajutor !!!!

Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 22:21, 23 August 2009
BUNA SEARA
o cerere de divort de comun acord cu culpa comuna si nemotivarea hotararii ar fi cel mai indicat pentru a rezolva solicitarea dvs de a divorta ....actiunea este simpla si un onorariu modic ... dar mai este o problema pe care vreau sa o lamurim sotul doreste sa divorteze?
ca daca nu doreste trebuie gasit un motiv si cererea urmeaza sa fie motivata astfel nu se mai rezolva asa simplu de la prim termen ..
daca este deacord cu divortul pe culpa comuna (vina ambelor parti ) durata de solutionare este cam 2 luni cu aproximatie daca nu ceva mai mult
ultimul domiciliu comun al partilor la acea judecatorie se depune cererea de div cu taxa de timbru 39 lei
in ce priveste bunurile comune daca va intelegeti de comun acord se poarte redacta o tranzactie si poate fi si in cazul actiunii de divort solutionata daca exista intelegere .

avocat d homeag
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
ContSters58959, utilizator
Buna seara,
In primul rand va precizez ca nu sunt avocat dar, am trecut de putin timp prin aceeasi situatie. Daca divoratati de comun acord si v-ati inteles si asupra bunurilor, eu nu consider ca fiind necesar sa aveti avocat - dumneavoastra decideti, eu va dau doar exemplul meu - poate va este de ajutor. - Puteti urmari si topicul "Divortul de comun acord - este necesar un avocat - motivatii"
Am mers la Judecatoria sectorului de care apartinem cu domiciliul si am depus o cerere de divort (ne-a redactat-o o d-na dactilograf la Tribunal). Va mai costa 39 lei taxa achitata la CEC si timbrul de 0,3 ron.
Este important ca dvs. si sotul sa va prezentati amandoi atat la depunerea cererii (pe care trebuie sa o semnati) cat si la termenul stabilit.
Mult succes!
Daca sotul dvs. va intelege situatia si va fi de acord, puteti sa nu motivati cererea si sa divortati "de comun acord".Divortul sa va incheia la primul termen de judecata ( aproximativ 2 luni de la data depunerii cererii).
Partajul il puteti face de comun acord cu sotul dvs. si in instanta si in afara acesteia.
Actiunea va fi depusa la Judecatoria Sectorului 2 daca aveti domiciliu comun cu sotul.
Cererea se va depune la Judecatoria sectorului 2, taxa de timbru este de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei - va sfatuiti sa discutati inainte cu sotul, sa-i explicati ca nu se mai poate continua si daca este de acord atunci se va da o hotarire nemotivata intr-un termen destul de scurt (copilul este deja major, iar bunurile se pot imparti extrajudiciar, prin acord). Daca sotul nu este insa de acord, situatia se complica putin pentru ca va trebui sa existe macar un motiv intemeiat (si din ce spuneti dvs. nu prea reiese niciunul)...insa dragoste cu sila nu se poate, asa ca mult succes!
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Buna seara din nou,

Va multumesc tuturor pentru raspunsul prompt!

Am uitat sa precizez un aspect si anume faptul ca de aproximativ 3 ani suntem despartiti in fapt, fiecare locuind in propria camera si intre noi neexistand relatii intime. In cazul in care sotul meu se va opune divortului, poate fi acesta un motiv pentru care eu doresc sa inchei acesta casatorie?
La cat timp dupa pronuntarea divortului este data hotararea definitiva?

O seara frumoasa tuturor...
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
mihaelaak, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort lml lml Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca se poate cat costa un divort de un cetatean american, fara domiciliu comun, nu am locuit niciodata impreuna, nu avem ... (vezi toată discuția)
Acte pentru divort oldmirei oldmirei Buna seara, Ce trebuie facut pentru a intenta divort? Sotii nu au nimic in comun decat un copil care este in grija mamei si i se plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)