avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozitare indemnizatie de arbitru ptr. concurs , daca ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozitare indemnizatie de arbitru ptr. concurs , daca arbitru are calitatea de salariat

In unitatea in care lucrez(asociatie sportiva) se desfasoara concursuri de tir , la diferite nivele pana la cel judetean , aceste concursuri sunt arbitrate de patru sau cinci colegi ( deci sunt angajatii unitatii ) , care , conform legii sportului , isi stabilesc niste indemnizatii de arbitraj , pe care le impoziteaza cu 16 % , intocmesc un stat de plata ( model din aceeasi lege ) si incaseaza aceste indemnizatii .
Va rog daca poate sa-mi spuna cineva daca gresesc , dar eu nu sunt de acord cu acest procedeu , ca un contabil grijuliu, poate prea grijuliu, cred ca ar fi corect sa le adaug in statul de plata , pe coloana distincta ca alte drepturi cuvenite si sa retin toate obligatiile sociale, asta pentru ca au statut de salariat, dar nu ma inteleg cu acesti colegi care stramba din nas , pentru ca normal se micsoreaza valoarea neta a acestor sume ,. Desi am cautat sa ma documentez daca ei au dreptate , nicaieri nu am gasit informatii care sa explice clar aceasta situatie . Poate ca ar trebui , zi eu , sa-i oblig sa contacteze persoane din afara unitatii noastre .
Mentionez ca aceste concursuri se desfasoara in fiecare toamna si dupa faza judeteana se merge mai departe la zone si la nationale etc.
As dori , daca cineva se confrunta cu aceasta situatie sa ma sfatuiasca si pe mine , si daca se poate chiar un jurist care cunoaste aceasta situatie . va multumesc anticipat , sa fiti sanataosi .
Cel mai recent răspuns: Elena Cupsa , Contabil 21:52, 1 Septembrie 2009
Inteleg ca acei colegi sunt angajati ai unitatii dar nu ca arbitri ci au alte functii. Ocazional, cand se desfasoara vreun meci, fac si pe arbitri.

Dupa parerea mea este corect sa ia indemnizatie de arbitru pe baza de conventie civila de prestari servicii si sa se retina doar impozitul de 16%.
Multumesc Iulian Manea pentru raspuns , asa am procedat pana acum , dar , eu fiind membra CECCAR , am purtat o discutie cu personalul angajat in cadrul corpului si care desi nu sunt profesori , ei ne predau , daca pot sa spun asa , dar nu numai ei , ci si persoane din cadrul Administratiei Financiare , in cadrul cursurilor de dezvoltare profesionala continua , pe care le parcurgem anual , si de care depinde obtinerea vizei anuale pentru exercitarea profesiei , si pentru aceste sume pe care le incasau , pana anul trecut erau platiti in baza acestui contract de prestari servicii cu impozitare la sursa (16%) , dar anul acesta au fost obligati sa-si scoata cod fiscal , deci , m-am gandit ca poate ar trebiui sa procedez la fel si eu cu colegii mei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)
Medierea on-line Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Medierea on-line este o practica destul de rara atat in Occident cat si in Romania, dar este o solutie agreata in situatia in care partile se afla la distanta ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat/conventie civila ? Ecat Ecat Cum pot fi platite persoanele alese in cadrul unei asociatii de proprietari ( presedintele, cenzorul, responsabilii de imobil) ? Prin contract civil de ... (vezi toată discuția)