In unitatea in care lucrez(asociatie sportiva) se desfasoara concursuri de tir , la diferite nivele pana la cel judetean , aceste concursuri sunt arbitrate de patru sau cinci colegi ( deci sunt angajatii unitatii ) , care , conform legii sportului , isi stabilesc niste indemnizatii de arbitraj , pe care le impoziteaza cu 16 % , intocmesc un stat de plata ( model din aceeasi lege ) si incaseaza aceste indemnizatii .
Va rog daca poate sa-mi spuna cineva daca gresesc , dar eu nu sunt de acord cu acest procedeu , ca un contabil grijuliu, poate prea grijuliu, cred ca ar fi corect sa le adaug in statul de plata , pe coloana distincta ca alte drepturi cuvenite si sa retin toate obligatiile sociale, asta pentru ca au statut de salariat, dar nu ma inteleg cu acesti colegi care stramba din nas , pentru ca normal se micsoreaza valoarea neta a acestor sume ,. Desi am cautat sa ma documentez daca ei au dreptate , nicaieri nu am gasit informatii care sa explice clar aceasta situatie . Poate ca ar trebui , zi eu , sa-i oblig sa contacteze persoane din afara unitatii noastre .
Mentionez ca aceste concursuri se desfasoara in fiecare toamna si dupa faza judeteana se merge mai departe la zone si la nationale etc.
As dori , daca cineva se confrunta cu aceasta situatie sa ma sfatuiasca si pe mine , si daca se poate chiar un jurist care cunoaste aceasta situatie . va multumesc anticipat , sa fiti sanataosi .
Cel mai recent răspuns:
Elena Cupsa , Contabil
21:52, 1 Septembrie 2009