avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amenda tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amenda tulburarea linistii publice

Buna seara. va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa procedez corect. Imi renovez apartamentul. Am fost vizitat de un echipaj de politie si amendat pentru tulburarea linistii publice in urma plangerii facute de 3 vecini. Mentionez ca anterior nu am primit nici un avertisment ci direct amenda. Este corect? Pot contesta cumva aceasta amenda ? Va multumesc anticipat.
Discutati cu vecinii, scuzat-va si respectati programul de liniste.
Cititi materialul ce l-am postat mai sus.
Da, legislatia prevede si alte sanctiuni. Dar nu trebuie sa ajungeti la repetarea faptelor, ci la intelegere cu vecinii.
In afara de politie, vecinii va pot reclama si la alte institutii pentru eventuale modificari constructive.
Apoi o sa ramaneti in continuare cu aceeasi vecini si este mult mai bine sa fiti prieteni.
Imi puteti spune sanctiunile pentru repetarea faptelor ?
mirceap1980 a scris:

daca exista prevederi legale ce reglementeaza programul de lucru in renovarea locuintei ?

Exista dispozitiile exprese ale L nr 61/1991 republicate cat si hotararile/masurile prevazute in Regulamentul de ordine interioara adoptat de asociatiile de proprietari
De regula,in cazul renovarilor la apartamente,anterior demararii actiunilor se instiinteaza oficial asociatia de proprietari,se comunica vecinilor care pot fi afectati,ca urmeaza sa se execute operatii de renovare in perioada X
Este cunoscut ca in imobilele de locuit in comun locuiesc diferite persoane,cu diferite varste si afectiuni ,unii dintre locatari fiind foarte reticenti la zgomote
In conditiile in care intre locatari mai exista si relatii de antipatie,evident se produce reactia de disconfort,care pe fondul relatiilior preexistente intre parti ,ii determina pe unii sa ii reclame pe altii
Viata la bloc nu este pe atat de roza pe cat ne-am dori,este greu de educat vecinii,dar pentru o convietuire pasnica este obligatoriu sa existe relatii decente,intelegere si toleranta
Pentru a preintampina situatii neplacute ,desfasurati eforturi pentru a informa oficial atat asociatia de proprietari cat mai ales vecinii direct afectati, de faptul ca urmeaza sa executati remedieri la apartament,ca veti respecta programul de liniste

Buna ziua.
In primul rand cand va apucati de renovat mergeti si anuntati administratia asa cum va indrumat dl adriantot. Interesativa care este programul de liniste la dvs in asociatie. Teoretic ar trebui afisat.
Discutati cu vecinii cei mai apropiati de apartamentul dvs. Spuneti-le ca veti respecta programul de liniste si ca daca va lasa in pace si nu va sicaneaza veti termina mai repede iar disconfortul lor va scadea.
Apoi puteti pune un afis la scara in care va cereti scuze dar in perioada x-y va renovati si veti respecta programul de liniste dupa cum ati discutat cu presedintele/administratorul.
In plus renovarea si mentinerea apartamentelor personale in stare buna este "obligatorie" si se face pe cheltuiala proprietarilor. Daca nu ma insel este chiar in legea asociatiilor.
Cat despre amenda mergeti si contestati. Eventual, daca stiti ca nu ati incalcat orele de liniste, luati o hartie de la asociatie care sa ateste care sunt acele ore de liniste.
Eu am facut asa cum v-am descris mai sus si cu toate astea tot am avut vecini la usa dar fara politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare. precauție deranj bloc Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, As dori sa stiu, in cazul unei renovari la un apartament dintr-un bloc, stiind ca vor fi si \"zgomote\" din partea meseriasilor(mai ales pentru ... (vezi toată discuția)
Cadru legal ptr orele de liniste stabilite prin hotarea agap DanielH DanielH Buna ziua, Urmeaza sa-mi renovez/amenajez in totalitate apartamentul proaspat achizitionat si tocmai am aflat astazi de la administratorul blocului cum ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare Florin. Gh. Florin. Gh. Vreau sa scot parchetul din apartament, parghet original din stejar și sa îl bat din nou. În apartamentul de sub mine e o persoana, \"foarte sensibila\", ... (vezi toată discuția)