avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe conturi bancare
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe conturi bancare

Buna seara, am si eu o nelamurire. Mi s-a pus o poprire pe un cont bancar la BRD. Sunt persoana fizica, pensionara, fara firma sau afaceri, am contul dechis la BRD de vreo 7 ani insa de ani de zile nu am mai avut nici o operatiune pe acel cont. Poprirea este pusa de ANAF cu care sunt in proces si nu am inca nici o decizie. Intre timp,comisoanele pe cont se aduna (peste 4 lei pe luna), contul nu pot sa-l inchid, desi eu nu-l folosesc de ani de zile. Ma poate obliga ANAF sa suport eu plata comisioanelor pe cont, sa platesc niste servicii pe care nu le folosesc?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:56, 4 Septembrie 2016
Nu ANAF-ul e vinovat, ci BRD-ul împreună cu dvs. Faceti o cerere scrisă către bancă prin care solicitati inchiderea contului respectiv, nu se percepe comision pentru inchiderea conturilor. Faptul ca aveti poprire pe sumele de bani ce ar putea exista sau intra în viitor in contul respectiv nu va poate impiedica sa inchideti contul.

Contul bancar este deschis in baza unui contract incheiat intre banca si o persoana fizica/juridica. Ca orice contract sunt prevazute situatii cand acesta poate inceta: neindeplinirea obligatiilor contractuale, vointa unilaterala a uneia din parti, expirarea termenului, etc. Poprirea vizeaza sumele din cont si nu contul in sine.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont poprit-comisioane alonia14 alonia14 Buna ziua ! As dori sa stiu care este modalitatea in care pot inchide un cont poprit, in conditiile in care desi acel cont este in inactivitate de mai multi ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont poprit de catre tertul poprit Lore29 Lore29 Este posibil si legal ca o societate bancara sa inchida contul unui contribuabil daca acesta avea contul poprit? Va multumesc mult (vezi toată discuția)