avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inchidere cont poprit de catre tertul poprit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inchidere cont poprit de catre tertul poprit

Este posibil si legal ca o societate bancara sa inchida contul unui contribuabil daca acesta avea contul poprit? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 18:47, 22 Noiembrie 2013
Da. Contul bancar este deschis in baza unui contract incheiat intre banca si o persoana fizica/juridica. (nu inteleg calitatea de contribuabil in acest caz) Ca orice contract sunt prevazute situatii cand acesta poate inceta: neindeplinirea obligatiilor contractuale, vointa unilaterala a uneia din parti, expirarea termenului, etc. Poprirea vizeaza sumele din cont si nu contul in sine.
Pe langa cele spuse mai sus, mentionez ca persoana fizica (contribuabil dpdv al celor de la impozite si taxe), trebuie sa meraga la banca pt ca acel cont nu este inchis, este doar blocat pana duce adeverinta de la administratia care a dispus blocarea contului, anume adevernta de sistare a popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi bancare dani_rapidistu dani_rapidistu Buna seara, am si eu o nelamurire. Mi s-a pus o poprire pe un cont bancar la BRD. Sunt persoana fizica, pensionara, fara firma sau afaceri, am contul dechis ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)