avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog ajutati-ma.... romanca cu copil nascut in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog ajutati-ma.... romanca cu copil nascut in Anglia, situatie complicata

Stimata D-na(Dn),


Buna ziua,nu stiu daca mesajul se incadreaza la acest website:( ,insa la situatia critica in care ma aflu ,nu stiu exact unde sa scriu.Va rog sa ma ajutati cumva sa rezolv :sunt in Londra din 2008 dar nu am "leave to remain" casatorita (inca) cu un pakistanez ,fost student,si avem o fetita de 2 ani....din pacate lucrurile au decurs f rau ajungandu-se ;a violenta domestica,in urma caruia el a fost inchis si condamnat la 2 ani anul acesta..din pacate 1 an i s-a taiat si e f posibil sa iasa in cateva luni anul viitor inainte de luna Mai..el nu are viza ,i-a expirat (de aici a pornit totul de fapt),m-a amenintat mereu si el si fratesu ca imi vor lua fetita in pakistan, intial cand fetita s-a nascut la maternitate nu avea numele lui dar el apoi a insistat si amenintat ca sa o treaca numele de familie a lui...desi nu am vrut....Eu am doar certificatul fetei cel de la maternitate si cel ce el a insistat sa il treaca cu numele lui de familie...atat....nu e apostilat ,si nu stiu ce cetatenie are fata mea...plus ca nu are pasaport,cel putin eu nu stiu ,nu i am facut,poate el i-o fii facut fara stirea mea ,ca nu aveam voie sa spun sau sa fac nimic...Am bagat si actele de divort astept raspuns desi va mai dura cam vreo 2-3 luni...cred...eu sunt f speriata ca mi se va lua fetita bazandu-se pe faptul ca certificatul de nastere e trecuta cu numele de familie al tatalui pe care vreau sa il schimb si pune pe al meu,vreau ,daca e posibil sa fac pasaport la fetita si sa obtina cetatenia romana.Va rog ajutati-ma ca nu stiu cum sa fac ,e o situatie f neplacuta stresanta si imi e frica gandidu-ma ca va iesi in scurt timp si va fii mai inversunat....eu nu vreau sa plec din tara asta ,dar pe perioada concediului sau a vacantelor de gradinita mi ar place sa o duc la bunici sa o cunoasca...Va rog ,indrumati-ma incotro sa o apuc si cum sa fac ca sa stau linistita cu fetita fara frica in san,.Multumesc frumos astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 19:24, 2 Septembrie 2016
Unde ati deschis divortul?
Sa intelegem ca doriti sa ramaneti in continuare in UK. Aveati 6 luni de la casatorie ori de la nasterea copilului sa solicitati certificate romanesti. In circumstantele date ar trebui sa obtineti o adeverinta de la puscarie, ori sentinta de condamnare pentru a va prezenta cu ea la autoritatile romane in vederea solicitarii inscrierii certificatelor de casatorie si de nastere a copilului. Sentinta va suplini faptul ca nu puteti prezenta actele doveditoare ale sotului dvs. Certificatele va trebui sa fie ambele apostilate, altfel autoritatile romane nu va pot ajuta. Dupa ce obtineti actele romane de la ambasada/consulat veti putea sa inaintati divortul in Romania. Nu negligati aceste demersuri oricum ati neblijat destul. La fel de bine puteti divorta si in UK dupa ce aveti acte de sedere legala si pe baza actelor engleze pe care le detineti, dar ulterior va trebui sa alergati mai mult in tara pentru a obtine aprobarile. Copilul nu vi-l poate lua nimeni fara motive intemeiate ca la fel exista autoritati atat in tara cat si in UK.
Legal, asa cu spune userul anterior, nu va poate lua copilul. d-voastra va este frica sa nu il ia apeland la metode ilegale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce am nevoie sa pot circula in ue cu copilul fara prezenta tatalui? Andra-2016 Andra-2016 Eu romanca, tatal copilului meu este portughez, copilul (de 11 luni) nascut in UK si recunoscut de tata pe certificat nastere, copilul are numele de familie si ... (vezi toată discuția)
Informatii urgente - abuz fizic si psihic in uk ContSters360356 ContSters360356 Buna tuturor.Incerc scurt sa prezint situatia mea,complicata de altfel.ma aflu in uk,casatorita in 2014 cu un cetatean pakistanez , venit aici ca ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua el copilul? AYANAURA AYANAURA Buna ziua.Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,locuim in Romania si împreună avem un bebe de 1 an.Casatoria a avut loc acolo,la fel si nașterea ... (vezi toată discuția)