avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatii urgente - abuz fizic si psihic in UK
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatii urgente - abuz fizic si psihic in UK

Buna tuturor.Incerc scurt sa prezint situatia mea,complicata de altfel.ma aflu in uk,casatorita in 2014 cu un cetatean pakistanez , venit aici ca student,caruia viza i-a expirat deja.avem si o fetita impreuna de 8 luni.eu m-am casatorit ca fiecare naiva ,crezand ca de data asta va fii forever...greaseala! toata sarcina am fost batuta,umilita ,amenintata.nu muncesc , stau cu fetita.el are viza expira si in conspiratie cu fratele lui ma presioneaza sa il ajut cu actele sa obtina viza.am fost amenintata de amandoi ca imi vor lua fata si o vor duce in pakistan,ca va trimite rudele sa imi distruga fam,ca la ei e rusine ,si sa spele onoarea se va razbuna ,ca va face orice sa imi distruga viata si ca prefera ca statul sa ia fetita dar nu eu,etc etc.din 27 ian,2014 locuim impreuna ,si cum nu am lucrat fiind insarcinata,el a platit chiria si mancarea si acum spune ca l-am folosit.vor sa aplice ptr 2 obtiuni : ca membru EU ,fiind casatorit cu mine ,sau ca are copil aici in Uk si nu poate fii trimis in tara lui.Mie imi e frica doar de o singura chestie.Nu vreau sa mi se ia fata, as incerca sa plec la un refugiu de violenta domestica,sa arat probele ,fotografii ce le am unica proba ,dar imi e frica ,ptr ca nu am venit decat alocatia copilului si putini banuti stransi si sa nu mi-o ia pe baza ca ce ii pot oferi in situatia mea? va rog ,ajutati-ma cu un sfat,ce sa fac?sunt stransa cu usa.ei ma ameninta ,eu as dori sa plec dar am frica ptr fetita mea..el are sanse sa imi ia fata daca nu are viza? mentionez ca fata e nascuta in uk dar poarta numele lui de fam..as vrea sa il scot din certificatul fetei de nastere ,sau sa scot din drepturi parintesti ,e extrem de violent,cand spun bataie nu ma refer la palma ci la cutit,ranga de fier,etc..ce sa fac?cum e mai bine?va multumesc ,astept raspuns:(
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2015
ContSters360356, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexa_sidorencu , utilizator 20:53, 30 Mai 2015
ar trebui sa apelati la autoritati acolo unde sunteti, mai putin va putem ajuta de aici cand dvs sunteti in alta tara . La adaposturi sigur puteti primi si consultanta psihologica, dar si juridica.

Divortul poate fi transat de instantele de judecata din Romania.Puteti parasi Marea Britanie, alaturi de copilul minor, fara acordul tatalui.



Art. 2597 NCC

Alegerea legii aplicabile divorţului

Soţii pot alege de comun acord una dintre următoarele legi aplicabile divorţului:

a) legea statului pe teritoriul căruia soţii au reşedinţa obişnuită comună la data convenţiei de alegere a legii aplicabile;
b) legea statului pe teritoriul căruia soţii au avut ultima reşedinţa obişnuită comună, dacă cel puţin unul dintre ei mai locuieşte acolo la data convenţiei de alegere a legii aplicabile;
c) legea statului al cărui cetăţean este unul dintre soţi;
d) legea statului pe teritoriul căruia soţii au locuit cel puţin 3 ani;
e) legea română.


CAPITOLUL I
Dispoziţii comune
Art. 914
Instanţa competentă
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.



(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.









Succes.


Stoica Ioana a scris:

Puteti parasi Marea Britanie, alaturi de copilul minor, fara acordul tatalui.

Poate doar daca fetita are pasaport romanesc. Daca nu are, i-ar trebui titlu de calatorie insa nu il poate obtine decat cu acordul tatalui sau daca merg impreuna la consulat.
Nu stiu daca ar putea cu pasaport britanic si fara fara acordul tatalui - asta in caz ca ar avea.

Si eu sunt de parere ca ar trebui sa apelati la autoritatile britanice, serviciile lor de asistenta sociala par sa functioneze foarte bine.
Incercati sa luati legatura cu un avocat englez ca sa va consilieze si sa va indrume juridic sau daca nu aveti bani pentru ca va va costa mult o consultanta la avocat luati legatura cu cei de la asistenta sociala si poate va ajuta ei.E posibil sa va dea avocat din oficu si la cat de bine sunt platiti acolo isi fac treaba bine si isi dau si toata silinta pe caz.

Daca copilul avea cetatenie romana puteati veni in Romania fara acordul tatalui.
In Romania el nu avea nicio sansa...
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca sunati la Politie cand este un incident de genul si va loveste, Politia nu sta pe ganduri, l aresteaza, iar dvs va ofera locuinta si ajutor cu copilul.E pacat ca stai sa iei bataie intr-o tara unde violenta domestica se pedepsete cu inchisoarea.Victima nu e nevoie sa mearga nici macar la proces.Mergeti la un citizen advisor din zona in care locuiti si explicati-le ce si cum.Nu trebuie neaparat sa divortati ca sa puteti aplica pt beneficii, fiind mama singura.Aveti f multe posibilitati in UK, nu stati sa suportati asa ceva.Copilul nu poate sa vi-l ia, nu are cum sa-l scoata din UK, si dc il ia si nu stiti nimic de el, Politia intervine imediat, este acuzat de rapire, chiar dc este tatal lui.Este ilegal sa ascunzi copilul de mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma.... romanca cu copil nascut in anglia, situatie complicata Silvia_80 Silvia_80 Stimata D-na(Dn), Buna ziua,nu stiu daca mesajul se incadreaza la acest website:( ,insa la situatia critica in care ma aflu ,nu stiu exact unde sa ... (vezi toată discuția)
Care lege se aplica in cazul casatoriei in olanda, daca cer divortul in romania? adriana221 adriana221 Buna ziua, Sunt casatorita de 4 ani cu un cetatean olandez, casatoria a vut loc in Olanda, eu intre timp m-am mutat din nou in Romania si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Despre divort Madacon2002 Madacon2002 Am o intrebare . Daca copilul este britanic si noi am divortat in UK fostul sot cere sa ii facem si cetatenie Romana ceea ce eu am refuza. Noi locuim in UK. ... (vezi toată discuția)