avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre divort

Am o intrebare . Daca copilul este britanic si noi am divortat in UK fostul sot cere sa ii facem si cetatenie Romana ceea ce eu am refuza. Noi locuim in UK. Dar mie imi este frica ca motivul pentru care el cere pasaport romanesc este sa ia copilul in Romania chiar daca aici legea zice ca mama sa il creasca. Copilul are un an. Se poate fostul sot sa il ia si sa deschisa proces in Romania ulterior si sa ceara azil copilului acolo si sa ma poarte prin tribunal? Daca Da ce legi ar fi ?pentru ca ar trebui sa ii aduc dovezi avocatii de aici din UK in legatura cu legile din Romania pentru ca trebuie sa prezint in tribunal de ce imi e frica mie ca va face fostul sot si am nevoie de dovezi legale. El in Romania poate dovedi ca are venit mai mare ca al meu si am Inteles .ca in Romania la tribunal se ia in considerare parintele cu venitul mai mare.Este adevarat? Nu este momentan o necessitate pt pasaport romanesc pentru ca ,copilul are Britanic Dar el ma streseaza si mi se pare f ciudat ca vrea sa il faca pana in martie. Va rog daca imi puteti spune ce legi sunt In tara sa stiu ce sa fac .Daca as sti ca el legal nu are ce sa faca sa imi ia copilul as face acte romaneste imediat Dar imi e frica de ce vrea sa faca . Tatal sotului a facut 7 ani de puscarie de inselaciune si stiu ca familia lor doar de astea se ocupa si imi e teama sa nu imi ia copilul si dupa ce il facem cetatean roman sa ceara drepturile acolo.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
Madacon2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:57, 28 Ianuarie 2019
România este un stat unde exista lege.
Este mult de anal8zat pentru a se caută argumente solide.
Stiti cumva daca ar putea cere In instanta copilul daca el imi este incredintat mie in legea din UK?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

România este un stat unde exista lege.
Este mult de anal8zat pentru a se caută argumente solide.

In primul rând , sentința din Anglia trebuie recunoscuta in România.
In al doilea rând - nu se poate așa cum susțineți Dvs - deoarece un astfel de proces ar dura un an și jumătate.
In al 3 lea rând - care ar fi problema dacă minorul ar fi și cetățean roman?
Pana in Martie - probabil ca se gândea la Brexit și dorea sa fie mai ușor cu vizitarea minorului.
Nu venitul este singurul criteriu pentru exercitarea activității parintesti și in general aceasta este comuna și stabilirea domiciliului minorului este la mama
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
avocatmaria, utilizator


Madacon2002 a scris:

Stiti cumva daca ar putea cere In instanta copilul daca el imi este incredintat mie in legea din UK?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

România este un stat unde exista lege.
Este mult de anal8zat pentru a se caută argumente solide.




Nu pare sa poata obține castig de cauza in Romania daca aveti hotărâre judecătorească în UK si locuiti acolo dar depinde si ce anume va solicita.
Sa ia prin hotărâre minorul.definitiv in Romania nu pare sa se poata realiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ... Erika1964 Erika1964 Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in ... (vezi toată discuția)
Parinti separati, acord calatorie asaveid asaveid Parintii sunt separati de 5 ani, dar nu au divortat, copilul sta cu mama, aceasta ar dori sa plece in Romania sa isi viziteze parintii, dar sotul nu isi da ... (vezi toată discuția)
Informatii urgente - abuz fizic si psihic in uk ContSters360356 ContSters360356 Buna tuturor.Incerc scurt sa prezint situatia mea,complicata de altfel.ma aflu in uk,casatorita in 2014 cu un cetatean pakistanez , venit aici ca ... (vezi toată discuția)