avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se incearca musamalizarea unei infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se incearca musamalizarea unei infractiuni

Am certitudinea ca se incearca musamalizarea unei infractiuni.
Am trimis o plangere prin e mail care continea o inregistrare video proba, au clasat spunand ca nu merge ca nu intruneste conditiile de forma si de fond si nici nu e vreo proba video acolo!
Apoi, la cateva zile, cunoscand legea penala, am trimis cum trebuie, direct la parchet o plangere penala cu DVD proba si cu scrisoare cu valoare declarata in care inserasem tot ce am trimis, ca sa nu cumva sa le treaca prin cap sa se faca ca nu vad probele.
Acum, la cateva luni - 6 luni dupa, primesc raspuns ca plangerea prin email se claseaza. De cea facuta pentru aceeasi fapta si trimisa prin posta, cum trebuie, nici un cuvant, ca si cum nu exista desi mi-au raspuns in scris ca au trimis la sectie pentru cercetari.
Fiind aceeasi speta, aceleasi persoane, aceeasi data, cred ca sunt in pericol ca ADEVARATA plangere penala sa fie considerata, dupa clasarea acesteia prin email, o clona si sa nu mai fie luata in calcul, nu?
Am citit in codul penal ca asa e cu plangerile cu acelasi subiect, se claseaza.
Insa la momentul audierii mele pentru cea prin email am lasat prin registratura o cerere prin care ceream CONEXAREA celor doua, acum 2 luni. Nici pana acum nu am primit vreun raspuns.
E clar ca vor sa faca ceva si banuiesc ca asta vor sa faca, sa eludeze plangerea penala facuta cum trebuie. Ei apara demult pe acel individ care mai e si extrem de periculos, l-am mai gasit pe portalul instantelor cu infractiuni.
Ce pot sa fac sa fie luata in considerare plangerea mea?
Acum, atat parchetul cat si politia se fac ca nu exista. Le voi scrie o cerere de informatii insa .. nu cred ca e mare lucru asta.
Altceva, pot face va rog?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 10:48, 8 Septembrie 2016
Despre ce fapta este vorba?
KLTM a scris:

Ce pot sa fac sa fie luata in considerare plangerea mea?

Ati raspuns chiar dv
mi-au raspuns in scris ca au trimis la sectie pentru cercetari.

Fiind sesizare distincta si inregistrata,la finalul cercetarilor-daca raspunsul nu va satisface,
aveti dreptul sa contestati solutia la procurorul ierarhic superior
Este vorba despre amenintare cu moartea, hartuire, tentativa de omor.
Spuneti-mi, va rog, domnule avocat, este adevarat ce banuiesc ca se poate intampla si anume sa considere acel email plangere si plangerea adevarata si corect intocmita sa spuna ca e duplicat la aceeasi infractiune si deci se aplica prima solutie, adica clasarea? Oricum vad ca nimeni nu pomeneste de ea si nici nu au conexat cu plangerea prin email desi am facut cererea acum 2 luni.
Le-am scris azi la sectia de politie,parchet si ministerul public si intreb unde este plangerea mea si de ce nu am primit nici un raspuns la cererea de conexare.
Ce pot face????
Profit de situatia prezentata in acest topic pentru a clarifica anumite chestiuni legate de conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca Plangerea adresata organelor judiciare.
Astfel, plangerea trebuie sa indeplineasca conditii de fond si de forma.

Conditiile de fond se refera la continutul acesteia: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.

Conditiile de forma sunt : plangerea se poate face in scris, oral (prin consemnare intr-un Pv de catre organul care primeste plangerea), sau in forma electronica (adica prin e-mail), numai daca este certificata prin semnatura electronica.
In cazul in care plangerii ii lipseste o conditie esentiala de forma sau fond, se va dispune clasarea.

Drept urmare, daca se va proceda la trimiterea plangerii prin e-mail simplu, prin scrisoare de nu stiu care, etc, exista riscul sa fie dispusa clasarea.
Desigur, exista si posibilitatea ca organul judiciar sa se sesizeze din oficiu, dar asta este alta discutie.

Restul ipotezelor, intre care: conexare dosare, raspuns si informari ale petentului, incalcari de drepturi s.a.m.d., este de la sine inteles ca pica, adica nu-si au rostul in discutie.

Voi folosi citatul de mai jos, doar pentru a concluziona.
KLTM a scris:
[...] E clar ca vor sa faca ceva si banuiesc ca asta vor sa faca, sa eludeze plangerea penala facuta cum trebuie.[...]
Acum, atat parchetul cat si politia se fac ca nu exista. Le voi scrie o cerere de informatii insa .. nu cred ca e mare lucru asta.
Altceva, pot face va rog? [...]

De cele mai multe ori este vorba despre o cale gresit aleasa de catre petent pentru sesizarea organele judiciare, si nu despre altceva.
Ce se poate face? Solutia este - o plangere intocmita corespunzator.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Despre ce fapta este vorba?

Domnul avocat, am raspuns, imi spuneti ce parere aveti acum? Ca pentru dvs. am dat atatea detalii si sper la un raspuns. Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala prin e mail KLTM KLTM Am formulat in februarie 2016 o Petitie si am trimis prin e mail. Parchetul, in mod surprinzator, fiind destinatar, a transformat in dosar penal desi nu e ... (vezi toată discuția)
Politia sau procuratura ContSters233635 ContSters233635 POLITIA si procuratura ca sa intocmeasca un dosar penal sau urmarire penala trebuie sa aiba martori,filmari video si prindere in flagrant ca sa aiba toate ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)