avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la mostenire in favoarea unui strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la mostenire in favoarea unui strain

intrebarea mea este daca o persoana, unica mostenitoare (nepoata) poate sa renunte la mostenire in favoarea unui strain, deci nu in favoarea unui alt mostenitor. Intabularea cum se face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:10, 1 Septembrie 2016
Nu se poate renunță în favoarea cuiva.
Va moșteni cel care va avea dreptul după renunțat și nu în favoarea căruia ar vrea el.
@cascada1, defunctul a facut un testament sau vrea sa faca un testament?
Sau care este ipoteza cu "strainul"?
DEFUNCTUL NU a facut nici un testament. mostenitoarea doreste sa lase fara a mai face succesiune unei straine persoane de defunct si de ea.
Nu se poate cum vreți.
Nu poate lasa direct mostenirea unui strain de succesiune.

O renuntare la succesiune ar profita celorlalti mostenitori.

Solutia este acceptarea mostenirii si apoi instrainarea bunului prin orice tip de act intre vii permis de lege. Trebuie ca mai intai persoana in cauza sa detina bunul si apoi sa il transmita.

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire prnguido prnguido Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)