avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sold restant Card de salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sold restant Card de salariu

Buna dimineata
Am lucrat intr o firma care, printre alte documente necesare la angajare mi a deschis si un cont la o banca pt plata salariului.Doar doua zile am lucrat la ei deoarece am observat mari ilegalitati pe care le faceau si de teama de a nu fi implicata in ceva ilegal, mi am dat demisia.
Acum, la un an si jumatate de cand am demisionat, aflu intrun mod cu totul intamplator ca figurez cu un sold de 74 lei la banca la care acel angajator mi a deschis cont!
Va rog sa mi spuneti cum este posibil ca eu sa trebuiasca sa platesc administrarea acelui cont desi, eu nu mi as fi deschis acel cont ca persoana fizica? Reiese clar din documentele depuse in acel moment la banca, ca se solicita deschiderea acelui cont in vederea platii salariului ca angajat al acelei firme! Este legal ca o firma sa deschida un cont de salariu iar administrarea contului sa fie suportata de catre angajat? Deschiderea acelui cont pt plata salariului era una din conditiile impuse la angajare pt toti cei care deveneau angajati acolo. Am semnat o conventie in acest sens dar era obligatoriu asa.
Cum pot rezolva aceasta problema? Am mai avut si alte carduri de salariu dar niciodata nu am achitat eu vreun banut pt deschiderea, administrarea si inchiderea contului! Cei din firma, dupa demisia mea, au anuntat in banca plecarea mea dar contul nu s a inchis ramanand sa se acumuleze comisioane de plata.
In alta ordine de idei, o banca poate percepe comision de administrare lunara dar si si anuala??
Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg si sa rezolv aceasta problema.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:17, 31 August 2016
Contul este deschis pe numele dv., deci este normal sa suportati toate costurile contului si ale cardului.
Da, se percepe comision lunar pentru intretinerea contului si anual un alt comision pentru administrarea cardului.
Costurile privind un cont bancar sunt in sarcina titularului de cont.
Asa este, E deschis pe numele meu asa cum a fost tot pe numele meu si in alta firma unde am lucrat anterior. Dar firma are un contract incheiat cu aceasta banca pt deschidere de conturi de salarii pt angajati. E de datoria firmei sa achite costurile aferente acestor conturi, carduri, etc. Nu a fost initiativa mea sa mi deschid acel cont! puteam fi platita in mana!! La firma anterioara, firma a suportat toate costurile contului deschis. Eu nu puteam face altfel decat ceilalti angajati. Era una din conditiile angajarii. In plus banca unde s a deschis contul era obligata sa ma anunte de inchiderea contului dupa 6 luni de nefolosinta a acestuia. Si nu a facut o, desi avea datele mele de contact rezultate din documentele depuse catre ea, la deschiderea contului. Si n as fi aflat nici acum dar am vrut sa fac un credit de 1000 lei prin aceasta banca si asa mi s a adus la cunostinta de soldul restatnt.
Va rog frumos sa mi spuneti daca o firma poata sa i deschida unui angajat cont de salariu iar angajatul sa fie cel care sa suporte cheltuielile legate de administrarea contului?
Nu mi am deschis ca mi am dorit, angajatorul mi a impus acest lucriu, Angajatorul mi a impus asta, avand o conventie incheiata in acest sens cu una din banci.
Si cum ramane cu obligatia bancii de a anunta un cliient de inchiderea contului cand vede ca acesta nu si foloseste contul mai bine de 6 luni, consecutiv? Nu este oare un abuz? Pt a incasa in mod abuziv niste comisioane?
Si cum ramane cu obligatia bancii de a anunta un cliient de inchiderea contului cand vede ca acesta nu si foloseste contul mai bine de 6 luni, consecutiv?


de unde reiese aceasta obligatie ?

Alte discuții în legătură

Fluturas de salariu M123G M123G Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatieL in urma modificarii bazei de calcul CAS in 2012, mi s-a retinut din salariu anul acesta o suma in plus fata de ... (vezi toată discuția)
Succesiune necesara pentru inchidere cont la banca? Bogdan98 Bogdan98 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal decedat, pensia acestuia intrand pe card. La acest card/cont, nu exista imputerniciti. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont inactiv macrisio macrisio In urma cu 4 ani am fost obligat de angajator sa imi fac ard de salariu la o anumita banca ,dupa ce am plecat de la respectiva firma am fost anuntat de ei ca ... (vezi toată discuția)