Unchiul meu (fratele mamei) are 79 ani, sanatos se gandeste ca va deveni neputincios si doreste sa am grija de el de acum incolo. Este singur, are doi copii care nu sa intereseaza de mult timp de el, nici macar nu au mai vorbit de multi ani cu el si nici cu noi rudele unchiului.
Astfel ca eu am grija de el de mult, iar acum unchiul doreste sa am grija de el si sa faca un contract de intretinere cu mine si sa-mi lase garsoniera in care locuieste, caci nu vrea sa revina copiilor lui.
Ce acte sunt necesare pentru un astfel de contract?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va trebui sa aveti actul de proprietate al garsonierei din care sa rezulte ca este unic proprietar, sa aiba cadastru si intabulare, acte de identitate si cateva acte de care va spune notarul
Plus o suma de bani reprezentand taxa la notar.
va sfatuiesc sa incercati sa respectati si prevederile art 30 din legea 17/2000.
Acest tip de contract este destul de riscant.Părerea mea, rugămintea mea este că înainte de încheierea contractului să cereți părerea unui avocat care să vă explice care sunt drepturile dar mai ales obligațiile pe care vi le asumați (veți avea mai mult obligații) și cum să vă luați măsurile necesare de precauție în cazul în care (nu va doresc asta) se va ajunge vreodată la proces...Știm bine cu toții că atunci cînd vine vorba de bani apar și copiii care își aduc aminte instantaneu că au părinți. Situația mea este asemănătoare cu a dumneavoastră pînă la un punct, mai exact; după 30 de ani, mătușa si-a amintit că are o mamă, și-a cerut iertare ei pt. toți anii în care nu a știut de ea, bunica a uitat cine a avut grijă de ea și uite așa ne judecăm de un an și jumătate.... Va rog din suflet ;cereți părerea unui profesionist! Succes!