avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda in timpul serviciului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda in timpul serviciului

Buna ziua!Sunt agent de interventi .Astazi in timpul serviciului am primit efractie la un obiectiv si a trebuit sa ma deplasez acolo(conform fisei postului il cel mai scurt timp cu putinta).Asta a insemnat sa depasesc limita de viteza legala de circulat si sa primesc o amenda si suspendarea permisului.Intrebarea mea este :firma este obligata sa-mi plateasca amenta ,tinand cont ca eu am facut deplasarea aceea in interes de serviciu?Daca da si refuza eu ce pot face?Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:15, 6 Septembrie 2016
Banuiesc ca aveti o procedura de interventie in care sunt descrise activitatile pe care trebuie sa le desfasurati pentru a ajunge in cel mai scurt timp la obiectiv.

In aceasta procedura este descrisa sintagma "deplasare in cel mai scurt timp cu putinta" pentru a va indeplini atributiile de serviciu?

Ati fost instruiti cu ce viteza trebuie sa circulati astfel incat sa va deplasati "in cel mai scurt timp cu putinta"?

Angajatorul v-a spus vreodata ca in cazul in care veti incalca regulile de circulatie veti fi despagubiti in cazul primirii vreunei amenzi?

Daca v-a fost suspendat permisul inseamna ca ati depasit viteza legala cu peste 50 km/h.

Discutati amiabil cu angajatorul iar in cazul in care refuza sa va achite amenda il puteti da in judecata.

Art. 253. - Codul muncii
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
Nu au fost discutate detalii de timp,in fisa postului nu apare nimic.Angajatorul ne spune ca pentru fiecare deplasare trebuie sa scoatem cel mai scurt timp.Refuza sa plateasca amenda,spune ca ar fi platit-o daca nu-mi suspenda si permisul.
Faceti o notificare in scris cu nr de inregistrare si solicitati achitarea amenzii cu mentionarea art 253 alin 1 din codul muncii si a faptului ca nu se poate ajunge in cel mai scurt timp atata timp cat trebuie respectate limitele de viteza.
Am vazut ca in fisa postului exista un paragraf care mentioneaza faptul ca ,daca angajatul ,in timpul serviciului primeste o amenda,i se poate achita de catre angajator cu conditia sa nu-i fie retinut si permisul de conducere.Eu nu am luat la cunostinta prevederile aceste Fise a postului.Credeti ca as putea sa actionez angajatorul in instanta?
Nu ati primit fisa postului cand vi s-a inmanat un exemplar de pe c.i.m. ?

Alte discuții în legătură

Expirare permis auto Nicusor Micu Nicusor Micu Permisul auto imi expira pe 16.10.2017 .Am facut programare online din 27.09.2017 dar nu am gasit loc liber doar pe 30.10.2017! Am facut fisa medicala si am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis abuziv Malin. Malin. Buna ziua, La data de 24.10.2010 la ora 17.00 ma deplasam cu motocicleta proprietate personala pe DN6 din directia localitatii Filiasi spre localitatea ... (vezi toată discuția)
Contraventie la legea circulatiei, plangere contraventionala IVOAR IVOAR [i]Voi incerca sa fiu scurt,chiar daca, ptr. o buna intelegere,vor fi necesare explicatii.In 03.04.2012.ma deplasam,impreuna cu sotia,pe ruta ... (vezi toată discuția)