avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata partiala

V-as ruga sa imi spuneti daca, in caz de pensionare anticipata partiala, pot realiza venituri din drepturi de autor, fara sa mi se suspende pensia.
Cel mai recent răspuns: DoinaLica , utilizator 18:42, 5 Septembrie 2016
Va multumesc pentru raspuns, insa am citit acel text pe care mi l-ati trimis pina l-am invatat pe de rost inca demult, dar nu inteleg nimic. Va rog, daca se poate, un raspuns clar si simplu la intrebarea mea: da sau nu.
1. Parerea mea este ca dvs. intrati la:
alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale

si deci puteti cumula pensia anticipata partiala cu venituri din drepturi de autor, in conditiile prevazute in articolul respectiv.

2.- Dar noi, consultantii de pe acest forum, nu suntem in masura sa dam decizii obligatorii pentru casele de pensii.
- De aceea este bine sa intrebati fie la Casa de Pensii de care apartineti (si sa cereti raspuns in scris) fie la CNPP, pe:
cnpp.ro/intreaba-un-consultant
cnpp.ro/petitii-si-sesizari
Va multumesc. Am intrebat la cnpp.ro/intreaba-un-consultant, dar raspunsul nu a venit inca, iar la Casa de pensii din Timisoara, unde locuiesc, voi merge saptamina viitoare. Stiu insa un caz concret in care pensia a fost suspendata pentru ca s-a realizat un venit pe baza unui contract de editare. E ciudat cit de interpretabila e legea.
1. Tocmai din cauza interpretarilor diferite pe care le dau casele teritoriale de pensii ar fi bine sa aveti un raspuns in scris de la CNPP.

2. - Daca au trecut 30 de zile si nu ati primit raspuns reveniti si insistati sa vi se raspunda la intrebarea dvs.
- Va puteti adresa si Ministerului Muncii (de care apartine CNPP) si sa sesizati ca nu ati primit raspuns de la CNPP.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie motis motis Sunt pensionar militar,şi am vârsta de 57 de ani. Din 2013 sunt angajat la o instituţie de stat, cu contract individual de muncă. Conform L-223/2015, ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, Am continuat sa lucrez si dupa pensionare si am depus doua cereri de recalculare a pensiei una anul trecut in februarie si una anul acesta in ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Panda1234 Panda1234 Sunt beneficiarul unei pensii de urmas dupa decesul tatalui meu. Am absolvit liceul in cursul acestui an si doresc sa stiu daca voi beneficia in continuare de ... (vezi toată discuția)