Buna ziua,
Am continuat sa lucrez si dupa pensionare si am depus doua cereri de recalculare a pensiei una anul trecut in februarie si una anul acesta in februarie. Pana in prezent nu am primit nicio decizie sau raspuns.
Am fost de mai multe ori la casa de pensii sector 1 si mi s-a promis ca se rezolva dar pana acum nu s-a rezolvat nimic. La ultima audienta mi s-a spus ca nu se stie la cine e rapartizat dosarul meu.
Cum a putea sa rezolv situatia mea ? Exista vreo posibilitate sa ma adresez unui for superior sau sa-mi obtin drepturile in justitie ?
Va multumesc
Ar trebui trimisa o notificare catre casa de pensii prin care sa solicitati recalcularea pensiei. In cazul in care in 30 de zile nu primiti raspunsul asteptat, ati putea solicita o audiență la seful instituției.
Bineînțeles ca ulterior casa de pensii poate fi actionata in justitie.
Multumesc mult pentru raspuns.
Nu am facut notificare dar am fost in audienta ieri dar raspunsul a fost evaziv ca o se se rezolve, o sa primesc telefon, dar nu se stie la cine e repartizat dosarul meu.
Sa fac si notificare ? exista un model ?
Ce sanse am daca actionez casa de pensii in justitie. Ieri la audienta am intalnit pe cineva cu o situatie similara ca a mea si care castigase in justitie (avea hotarare judecatoreasca) dar tot nu primise o decizie in urma recalcularii...
Va multumesc
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea 263/2010
Art.139
În aplicarea prevederilor prezentei legi, CNPP îndeplinește, în principal, următoarele atribuții:
a) îndrumă și controlează modul de aplicare a dispozițiilor legale de către casele teritoriale de pensii;
In baza prevederilor de mai sus adrsati-va CNPP.
Le dati toate detaliile:
Nume, Prenume, nr.dosar, casa locala de care apartineti, problemele pe care le intampinati, ETC.
Faceti interventia online pe adresa:petitii.sesizari@cnpp.ro
Continutul notificarii trebuie fundamentat juridic in functie de situatia concreta si de documentele aferente fiecarei spete in parte.
Intrucat nu am vazut actele pe care va intemeiati cererea, nu pot aprecia sansele de reusita ale unei actiuni in justitie.
Recomandarea ar fi sa trimiteti mai intai o notificare fundamentata juridic. Casa de pensii are obligatia sa raspunda in scris in maximum 30 de zile. Daca nu sunteti satisfacut de raspuns puteti merge mai departe in instanta.
Recalculare pensie
ionelnelus
Buna seara ! Ma numar printre beneficarii unei pensii din minerit din 2012! In 27 07 2016 am facut o cerere ptr a beneficia de recalculara pensiei! Dupa mai ... (vezi toată discuția)