Buna seara, din pricina unui conflict, am dat foc la o portiune din casa in care locuiesc cu bunica mea si cu taicamiu. A venit politia, mi s-a deschis dosar penal pentru distrugere, 2 ani nu s-a auzit nimic dar de curand am fost trimis in judecata de procuror. problema e ca am refuzat avocat din oficiu la data faptelor, iar acum va rog sa imi ziceti daca pot solicita av din oficiu ?
A doua problema e ca parte vatamata se constituie si tatal meu dar casa nu e pe numele lui, nici macar mutatie nu are, si el a semnat la politie cam tot a necesitat. Doresc sa stiu, daca proprietarul casei, bunica mea retrage plangerea de la parchet, trebuie sa vina si el? de indata ce apare ca parte vatamata ?
daca nu va veti lua un avocat va va fi pus la dispozitie un avocat din oficiu, fara sa cereti, asta deoarece cf art 90 lit c din Codul de Procedura Penala pe parcursul camerei preliminare si in cursul judecatii, asistenta juridica este obligatorie la infractiunile unde legea prevede inchisoare mai mare de 5 ani, iar fapta dvs se incadreaza la 2-7 ani, distrugere prin incendiu
se pot rezolva amiabil doar daca e vorba de distrugere simpla, dar cum in speta data e vorba de distrugere calificata (prin incendiere) nu se poate rezolva amiabil, deci nu e posibila nici impacarea, nici medierea pe latura penala.