avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere prin incendiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere prin incendiere

Buna ziua, in cazul distrugerii prin incendiere, nu se poate inlatura raspunderea penala daca pers vatamata isi retrage plangerea ? Un mediator mi a raspuns : " se pot rezolva amiabil doar daca e vorba de distrugere simpla, dar cum in speta data e vorba de distrugere calificata (prin incendiere) nu se poate rezolva amiabil, deci nu e posibila nici impacarea, nici medierea pe latura penala."

Imi dati o informatie va rog ? Mentionez ca pers vatamata a precizat in actul de la politie ca nu doreste tragerea mea la raspundere nici nu se constituie parte civila dar totusi am fost trimis in judecata sub control judiciar.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
dxt_morgan, utilizator
Cel mai recent răspuns: dxt_morgan , utilizator 15:50, 1 Septembrie 2016
Nu cred ca este vorba de distrugere calificata(art.254 NCP)ci, de distrugere simpla art.253(4)NCP,dar, aceasta infractiune prev. de art.253(4)NCP nu face parte din categoria celor prin care impacarea partilor inlatura raspunderea penala.pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Multumesc, si daca prejudiciul e de 1000 lei si eram in stare avansata de ebrietate, cum pot sti intre cei 2-7 ani la cati ani ma incadrez. Mentionez ca nu am antecedente penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal distrugere dxt_morgan dxt_morgan Buna seara, din pricina unui conflict, am dat foc la o portiune din casa in care locuiesc cu bunica mea si cu taicamiu. A venit politia, mi s-a deschis dosar ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate dulauemil dulauemil o batranica de la tara are o bucatica de pamant arabil (20ari) pentru care poseda titlu de proprietate. Vecin cu ea este viceprimarul, care are si el o bucata ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Alexandra22Gaby Alexandra22Gaby Buna ziua soțul meu a mai avut in trecut fapte ca condusul in stare de ebrietate , acum doi ani a mai fost acuzat și de distrugere tot in stare de ebrietate ... (vezi toată discuția)