avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie handicap de grad 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie handicap de grad 2

Buna ziua.Am fost depistata cu insuficienta cardiaca si hipertensiune arteriala pulmonara si din aceste moment numai pot lucra.Nu am nici vechime si am deschis un contract la CASA DE PENSII JUDETEANA am platit suma de 180 lei.Am depus dosarul pt pensie si acum astept sa imi trimita Decizia.As dori sa stiu daca am pensie de la CASA JUDETEANA DE PENSII am dreptul si la indemnizatia de handicap 2 accentuat de la primarie va intreb fiindca cei de la primarie au zis ca am tot dreptul fiindca nu sunt singura care beneficiaza,iar cand m-am dus la CASA JUDETEANA DE PENSII au spus ca nu am dreptul fiindca fac DEBIT si gata nu au oferit alte explicatii.Doamna de la primarie cu indemnizatia pt handicap a zis ca nu are cum sa nu pot beneficia fiindca sunt foarte multi care primesc ambele.Eu acum nustiu ce sa cred fiindca nu doresc sa platesc amenzi sau ceva de genul.Am nevoie de acesti banuti fiind singur meu venit cum se zice.Astept raspunsul dvs.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 1 Septembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizatia de handicap ,indiferent de grad nu este conditionata daca sunteti pensionar .
Daca sunteti pensionat la limita de varsta puteti primi si pensia pentru limita de varsta si indemnizatia pentru handicap.
Daca sunteti pensionat pe caz de boala ,deci incapacitate temporara de munca ,tot primiti si indemnizatia de persoana cu handicap .Doamna de la CASA DE PENSII ,v-a informat gresit .
Multumesc mult pt raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice fel de pensie se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce a incetat plata indemnizatiei de handicap? prococopciucstefan prococopciucstefan mama mea in varsta de 67 ani beneficiaza de o pensie de drept de 715 ron si pana in noiembrie 2013 a beneficiat si de o indemnizatie de handicap care i-a fost ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie fara vechime deny87 deny87 Buna ziua .Ma scz ca va deranjez,am si eu o problema si nu stiu cum sa fac sa gasesc o rezolvare :(. Pe mine m-au depistat cu insuficineta cardiaca si ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate c-angela c-angela Mama mea nascuta pe 23 aug 1950 a cotizat 5 ani pentru pensie, apoi a fost 9 luni in somaj.Anul trecut a fost depistata cu cancer melanom malign. Inca este sub ... (vezi toată discuția)