avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubina sotului in apartamentul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubina sotului in apartamentul familiei

Sora mea : Coproprietara(75%) cu sotul (25%, a apartamentului de 3 camere(prin donatie din partea mea); au trei copii majori, (peste 21 ani, salariati); sora mea lucreaza in Italia 50% din timp/an. Pe perioada cat soa mea e plecata, concubina cumnatului locuieste, impreuna cu cumnatul, in apartament.(fara viza de flotant ). INTREBAREA : ce act trebuie sa faca sora mea pentru a ma imputernici pe mine, sa pot avea acces , ca sa pot inspecta periodic, si sa anunt organele in drept sa ia masuri, pentru a evita pe viitor aceasta practica.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Pribeag, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:44, 4 Septembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Sora trebuie sa divorteze.
2. Sora trebuie sa solicite partajul si iesirea din indiviziune. Cine a stabilit cotele de care faceti vorbire?
3. Dumneavoastra pe cine vreti sa instiintati ca cineva (cumnatul) aduce in vizita pe altcineva (sa spunem prietena) in apartamentul in care are drept de proprietate? Este dreptul lui sa aduca pe cine vrea in casa lui.
4. Cand in imobilul in care locuiti dumneavoastra va vim prieteni in vizita trebuie ca cel ce va este cumnat sa anunte politia?
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Daca sunt casatoriti dvs. nu aveti ce face, sa divorteze,sotii au drept egal la locuinta comuna,nu va poate da nicio procura ca sa cenzurati dreptul de proprietate al cumnatului,el va poate da pe dvs.afara.Trebuie sa intelegeti ca, nu aveti niciun drept cu privire la acea locuinta,nu puteti "inspecta" nimic
Cotele: 1) Prima data am donat eu, in parti egale 50% si 50% soramii si mamei mele. 2) Mai tarziu , mama noastra le-a donat soramii si cumnatului in parti egale partea ei(cate un sfert). Nu este vorba de venire in vizita sau de invitati. Acea persoana locuieste (doarme, gateste, spala etc) luni de zile in aceat apartament. Au inceput sa dispara unele lucruri din casa. Nu fac divortul, pentru ca ultimul fiu locuieste inca in acest apartament, un alt fiu, partial locuieste tot aici, iar bani de platit partea unul catre celalalt , pentru cota de apartament, nu au nici unul. "Organele in drept" la care am facut referire, eu m-am gandit la organele de politie, care ar putea stopa acest "viol de domiciliu" ( dupa parerea mea), atata vreme cat locuieste fara avizul ambilor coproprietari, mai concret, fara forme legale.(nu este "luata in spatiu").
Ce doriti NU se poate. Proprietatea nu este societate pe actiuni ca actionarul majoritar sa il elimine pe celalalt. Domnii avocati au expus clar ce se poate face. Si daca ar detine doar 1% din apartament tot nu ati putea face nimic. Cat timp este in actul de proprietate NU se poate face nimic.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am inteles ca: in apartamentul comum al familiei, poate locui, fara forme legale, orice persoana, daca unul din soti( si coproprietar), doreste acest lucru, chiar si impotriva vointei coproprietarului. Mai pe scurt : Se poate locui fara forme legale.

Alte discuții în legătură

Donare ginerelui ce a primit prin donare de la fiu Pribeag Pribeag Am donat mamei mele si soramii un apartament in parti egale. Apoi, mama mea(acum decedata) a donat partea ei de apartament : soramii si cumnatului( in parti ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune,uzufruct viager,vanzare drept mostenit/donat Aneta Marin Aneta Marin Buna ziua Eu si sora avem in proprietate,pe langa dreptul de mostenire in urma succesiunii dupa tata, donatia facuta de catre mama in mod egal,10/16 dintr-un ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)