avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala

In urma unei hotarari judecatoresti definitive, in martie 2013, sa dat o amenda penala care a fost platita in decembrie 2013.Cand ramane cazierul curat?
1) dupa 3 ani de la ramanerea def a sentintei
2) dupa 3 ani de la plata amenzii penale(3 ani + 8 luni)?
Care este art. din lege?
trebuie facuta cerere de constatare la judecatorie? cum se procedeaza?


Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:37, 2 Septembrie 2016
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, [...] dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod. (art.167(2) C.pen.)

ce art trebuie invocate in cerere?dupa noul cod penal?
La 3 ani de la data achitarii amenzii sunteti reabilitat automat, fara alta formalitate si fara alta interventie, deci veti fi sos din evidenta cazierului judiciar de drept, direct de organele de politie, teoretic fara a fi necesara cererea dumneavoastra. Daca insa nu se va intampla asta si vreti sa adresati totusi o cerere, invocati ca temei de drept art.165 cod pen. si urmatoarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea pedepsei din cazier kozmaalina kozmaalina Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce procedura trebuie sa urmam pentru stergerea unei condamnari penale cu suspendare din cazier. Va Multumesc. (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa noul cod CRYS7709 CRYS7709 buna ziua, am avut o condamnare de 10 luni cu executare in 31 martie 2012 pana in 4 octombrie 2012 conditionat,dar de drept era in 31ian.2013,cand se sterg din ... (vezi toată discuția)