avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilirea dreptului de proprietate cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilirea dreptului de proprietate cladire

In anul 1991 o societate in nume colectiv, S.N.C, a cumparat prin licitatie publica o cladire aflata in proprietatea fostului C.A.P. prin factura fiscala.
Cei 3 asociati ai firmei erau rude de gradul I, (mama, tata si fiica-unic copil) .
Parintii au decedat, firma a intrat in lichidare din oficiu in anul 2005, in urma nedepunerii diferentei de capital social de la cel depus initial.
In hotararea de lichidare, nu a fost inscrisa proprietatea sus mentionata ca activ al firmei.
Care este demersul juridic si ce acte trebuiesc depuse pentru ca singurul mostenitor al actionarilor firmei sa intre in posesia cladirii detinuta de societate?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:27, 4 Septembrie 2016
Buna ziua. In primul rand trebuie sa verificati daca firma este radiata sau doar lichidata (pentru ca lichidarea este doar prima etapa catre finalitatea numita radiere) si din ce data.

Apoi, in functie de aceasta data, in principiu, este aplicabil art.237 (13) din Legea 31 per 90, respectiv - (13) Bunurile rămase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comerţului, în condiţiile alin. (8)-(10), le revin acţionarilor/asociaţilor.
Doar ca, textul mai sus citat, a suferit de-a lungul timpului o serie de modificari, care mai de care, si la un moment dat a existat o conditie in privinta unui termen de 6 luni pentru introducerea cererii in vederea transferului de proprietate pentru bunurile societatii catre actionari/asociati.

Si nu in ultimul rand, este important de stiut care a fost regimul juridic al cladirii si care este astazi (daca cunoasteti), cu privire la cartea funciara si/sau orice alte aspecte relevante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Anulare de vânzare (frauduloasa) a lichidatorului Mihai003 Mihai003 Persoana fizica, posesor al unui imobil compus din teren suprafata cca 1000 mp si constructii 150 mp. Terenul are categorie curti constructii si are destinatie ... (vezi toată discuția)
Firma radiata din oficiu. ce se inampla cu bunurile? danalexandru1 danalexandru1 Buna ziua. Unchiul meu a detinut o firma pe care practic a lasat-o sa moara. In jurul anilor 2003 -2005 nu a mai avut nici o activitate insa nu a facut nici un ... (vezi toată discuția)