avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere Politie

Salut

Eu sunt fondatorul unei "firme" de gazduire. Pun "firma" in ghilimele, pentru ca nu este inregistrata SRL/PFA/SRL-D (s.a.m.d)

Am un client care mi-a platit suma de 25 de euro in cursul zilei de 11 iulie. I-am oferit serviciile si a fost multumit. Pe la jumatatea lunii, fara sa aibe vreo afirmatie doveditoare, imi spun ca serviciile nu merg si ca vrae sa primeasca banii inapoi. Eu nu am acum banii sa ii dau, este o suma mica, dar chiar nu am. El vrea intr-o zi, daca nu va depune plangere.

Ce pot patii de la aceasta plangere ?
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
nradrian31, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:40, 4 Septembrie 2016
Conditionat de identificarea/existenta anumitor elemente,de probe rezonabile,puteti fi acuzat de savarsirea mai multor infractiuni,printre care inclusiv de evaziune fiscala,sau inselaciune
Si cam care este cea mai drastnica masura ?
Conditionat de incadrarea faptei ,sanctiunile pot fi ,de la aplicarea de amenda pentru evaziune la condamnare pentru inselaciune
Dacă va rezulta ca vindeți constant programe fără firma și fără a achita impozite se va putea încadra pe evaziune fiscala însă dacă nu vindeți constant ci sa zicem ca ati făcut doar o vânzare fapta e posibil sa nu se încadreze pe act comercial în sensul legii penale și ați scăpat de acuzație.
Depinde și ce probe vor exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont business - nevoie de firma? AlbertoMitroi AlbertoMitroi Salutare, am si eu o nelamurire, daca vreau sa folosesc whatsapp, facebook, Instagram business, am nevoie de o firma? Vreau sa vand niste ornamente de gradina ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de inselacuine StefanNastase StefanNastase Va salut! Am si eu o problema destul de mare, in urma cu cateva zile am trimis un telefon ASUS Zenfone 2 la Constanta, trimis prin Cargus cu verificare la ... (vezi toată discuția)
Infractiune de fals in declaratii specialist specialist Dupa incetarea cim angajatorul mai avea datorii banesti la mine. A platit dupa un an o parte din bani in contul bancar indicat de mine.Restul de bani nu a mai ... (vezi toată discuția)