avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 4h/zi drept de munca, posibilitate de lucru 8h in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

4h/zi drept de munca, posibilitate de lucru 8h in weekend?

Buna ziua,
Am 29 ani, si in Decembrie 2014 am fost supus unui transplant renal, realizat cu succes. In momentul de fata, am o decizie medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca, capacitatea de munca este "pierduta cel putin jumate", iar gradul de invaliditate in care ma incadrez in momentul de fata este"gradul 3", iar diagnosticul functional este "mediu". Eu intampin in momentul de fata o problema legata de munca. Pot lucra doar 4h/zi iar in urma unui interviu la un supermarket de la noi mi-a fost propus urmatorul program: Vineri 4,5h Sambata 8,5h Duminica 8,5h. Este ok sa pot incepe colaborarea cu ei? In momentul de fata primesc de la stat o pensie de 380 lei.

Daca ati intampinat vreo situatie asemanatoare, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: bancaru , utilizator 01:46, 3 Septembrie 2016

Legea Pensiilor,art 69lit.c
in raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
,,,,,,,
c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca

Tot in Legea pensiilor:
Articolul 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
...
c) pensionarii de invaliditate gradul III

Asadar,puteti cumula pensia de invaliditate cu salariul cu conditia ca timpul de munca sa fie de maxim 20ore/saptamana,indiferent daca ese repartizat normal,4ore/zi ,20ore/saptamana ,sau inegal cum vi se propune dvs.
Timpul normal de munca este de 8ore/zi 40 de ore pe saptamana,cf Codului Muncii.
Puteti accepta oferta doar in conditiile in care vi se poate stabili programul la 20ore/saptamana !
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns,
Un weekend placut va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)
Pensionar gr. lll / angajare Nilmarcu Nilmarcu Buna ziua, inrebarea mea este ; In ce categorie de munca, imi permite legea, sa pot fi angajat 4ore/zi ? Am incercat ca agent de paza dar, m i s a spus, ca ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, Am inteles ca au iesit niste norme noi privind pensia de boala. As dori sa va intreb daca o persoana cu o pensie de boala de gr. 3 se poate angaja ... (vezi toată discuția)