avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... data gresita in certificatul de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

data gresita in certificatul de nastere

Buna ziua ,cum se procedeaza sa schimb data mea de nastere care a fost trecuta gresit?Multumesc pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: Ana.daria , utilizator 12:54, 3 Septembrie 2021
In conformitate cu disp Legii nr.119/2006, rectificarea actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe marginea acestora se face in temeiul dispozitiei primarului unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila, din oficiu sau la cererea persoanei interesate.
Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe acestea, intocmita conform legii, insotita de actele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor care are in pastrare actul de stare civila sau la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu al solicitantului.

mai intai mergeti la starea civila, poate ca aveti greseala doar in certificat nu si in registre. Solicitati o verificare la registre si in functie de constatari veti fi lamurit de ofiterul de stare civila. Daca e vorba doar de certificat acesta e un caz fericit si in 30 zile primiti certificatul. Daca e vorba de rectificare dureaza ceva mai mult.
.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2021
Ana.daria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele de familie gresit madirai madirai buna am si eu o problema cu certificatul de naste al fetei mele acum 10 ani iam facut certificatul de nastere la ambasada si din greseala numele de familie a ... (vezi toată discuția)
Documente justificative grami grami La decesul bunicii am intampinat o problema in ceea ce priveste faptul ca bunica are alt nume diferit de al fiului sau (tatal meu). Numele bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu data de nastere gresita marcu2 marcu2 salut,sant de mai multi ani in italia si vreau sa obtin cetatenia,pentru asta am nevoie de certificatul de nastere model nou,am facut procura mamei si in ... (vezi toată discuția)