avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VECHIMEA IN MUNCA--DE SPECIALITATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VECHIMEA IN MUNCA--DE SPECIALITATE

Buna ziua, am o intrebare. Ca angajat la o societate in postul de jurist pentru 4 ore pe zi. Daca se continua astfel, dupa un an calendaristic de munca, cata vechime de specialitate se aduna, 6 luni sau 1 an? Si se adauga ca atare la vechimea de pensie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgemih75 , utilizator 11:20, 25 August 2009
1. Pentru stagiul de cotizare pentru pensie nu se tine cont de faptul ca s-a lucrat mai putin de 8 ore pe zi. Numai ca daca si salariul este mai mic si punctul de pensie va fi mai mic.
2. Pentru vechimea in specialitate depinde de angajator. Eu as considera vechime normala pentru specialitate.
tudorvaleriu a scris:

1. Pentru stagiul de cotizare pentru pensie nu se tine cont de faptul ca s-a lucrat mai putin de 8 ore pe zi. Numai ca daca si salariul este mai mic si punctul de pensie va fi mai mic.
2. Pentru vechimea in specialitate depinde de angajator. Eu as considera vechime normala pentru specialitate.

Dar daca dupa 3 ani de munca(calendaristici) in acest post, de jurist, se solicita un post de ...executor judecatoresc,(de ex), la baza caruia se solicita si 3 ani de vechime de specialitate, sunt recunoscuti ca fiind 3 ani vechime de specialitate acei 3 ani lucrati ca jurist cu program de 4 ore la zi? Sau e necesar sa fii angajat 8 ore la zi pentru a face acea vechime necesara solicitarii postului? Va multumesc!
Exista un act normativ si un statut si pentru executori judecatoresti. O sa va raspunda un jurist despre ce este vorba.
tudorvaleriu a scris:

Exista un act normativ si un statut si pentru executori judecatoresti. O sa va raspunda un jurist despre ce este vorba.

Va multumesc,buna ziua!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime munca contract cu timp partial monica borz monica borz As vrea sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca in cazul unui contract cu timp partial? (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate Doina Elena Doina Elena Un caz: un jurist de spital, bugetar fiind, poate primi gradul in urmatoarea situatie? o perioada de 2 ani, a avut contract de 4 ore cu o firma privata, pe ... (vezi toată discuția)