avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare de la instalatia de incalzire RADET si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare de la instalatia de incalzire RADET si renuntare la serviciile FLUID SERV Constanta

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 40 de apartamente in zona Casei de Cultura Constanta din care o scara de 20 de apartamente a beneficiat de racordarea la instalatia de gaze a orasului.Blocul este racordat la instalatia de incalzire RADET Constanta si are montatat repartitoare ,(serviciile de calcul sunt facute de FLUID SERV Constanta fiind incheiat contract prin Asociatia de Proprietari in 24.11.2014).
In urma lucrarilor facute de locatari de instalare de centrale proprii legate la instalatia de gaze am solicitat Asociatiei de proprietari renuntarea la serviciile FLUID SERV respectiv la repartitoare.In urma mobilizarii locatarilor s-au obtinut 22 de semnaturi respectiv acordul locatarilor de renunta la repartitoare.
In acest caz Asociatia de Proprietari prin Presedintele ei nu vrea sa demareze procedurile de rezilieze a conractul de prestari servicii cu societatea Fluid Serv Constanta .
In cazul celor 11 locatari din 20 care am montat centrale proprii am facut modificari si la instalatia de caldura in apartamente ....am taiat caloriferele montate din constructia blocului ,am lasat tevile comune iar la baie calorifereul era din 2 tevi de 3''lungi de 1,5 m pe care le-am taiat... in acest caz nu mai corespunde numarul de tevi din apartamentul meu ....(am avut 6 tevi din care 2 de 3" si acum au ramas 4 tevi de 3/4 ") Am depus cerere in data de 16.08.2016 la Asociatia de Proprietari pentru a chema Fluid Serv sa verifice si constate ce tevi parti comune mai sunt in apartament dar fara nici un raspuns...
Cum pot si cum trebuie sa procedez pentru a depasi aceste obstacole create de Asociatia de Proprietari ?
Cu stima si respect Iordache A.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:33, 5 Septembrie 2016

1-Daca asociatia este constituita din 40 de proprietati individuale,iar dv ati obtinut
In urma mobilizarii locatarilor s-au obtinut 22 de semnaturi respectiv acordul locatarilor de renunta la repartitoare.
,inseamna ca o parte dintre locatari ,in numar de 22 au renuntat la sistemul centralizat de furnizare utilitati si o parte-in numar de 18 vor fi in continurare dependenti de furnizorul local de apa calda si caldura
Contractul de furnizare utilitati=caldura+apa calda este incheiat intre furnizor RADET si beneficiar asociatia de proprietari
Contractul de service/citire calculare cote individuale utilitati este incheiat intre executant firma mentionata si asociatia de proprietari,in urma modificarilor reprezentata de cei 18 proprietari dependenti de serviciile furnizorului local
Deoarece din 40 de proprietari exista 22 semnaturi pentru acordul de renuntare la repartitoarele de cost,au mai rams 18 proprietari dependenti de serviciile publice,motiv pentru care nu se poate rezilia contractul de furnizare utilitati si contractul de service/citire+calculare cote individuale utilitati cu firma mentionata
2-Dv precizati
in acest caz nu mai corespunde numarul de tevi din apartamentul meu ....am avut 6 tevi din care 2 de 3" si acum au ramas 4 tevi de 3/4 "
,respectiv ati ramas la baie pe instalatia initiala de 3/4" ?
Buna ziua ,
La Baie am tait tevile de 3" si am facut trecerea la etajele superioare prin teava de 3/4 " prin locul special izolat al tevilor ( deci este acoperit de o masca izolatoare ) deci in interiorul baii nu mai exista nici o teava care sa dea caldura in baie...
iordache52 a scris:

Am depus cerere in data de 16.08.2016 la Asociatia de Proprietari pentru a chema Fluid Serv sa verifice si constate ce tevi parti comune mai sunt in apartament dar fara nici un raspuns...

Contactati personal firma mentionata sa stabiliti direct cu aceasta data verificare si constare
Avand in vedere ca deasupra dv mai exista locatari dependenti de sistemul centralizat de alimentare centralizat,chiar daca instalatia parte comuna este izolata,rezulta ca in continuare veti fi obligat sa contribuiti la parti comune caldura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare teava comuna caldura fara acordul tuturor proprietarilor ap1976 ap1976 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, sector 2. Asociatia de proprietari / vecinii intentioneaza sa debranseze/inchida teava comuna de caldura la ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Cota consum parti comune/centrala de apartament alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am montat o centrala de apartament. Care este cota ce imi ramane de platit la comun cu restul apartamentelor? Cat mai platesc la caldura catre ... (vezi toată discuția)