avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Personal contractual - promovare in functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Personal contractual - promovare in functie

Din luna aprilie 2015 sunt angajata intr-o primarie, functie contractuala de debutant. Teoretic, anul acesta ar fi trebuit sa fiu avansata in functie de asistent, deoarece perioada de stagiu s-a incheiat. Lucrul acesta nu s-a intamplat nici pana in prezent. Am intrebat la RU si mi s-a spus ca nu exista o procedura privind avansarea in functie a personalului contractual. Poate fi adevarat? Mai sunt si alti contractual in institutie, unii angajati de acum 20 de ani, asa ca imi este greu sa cred ca "nu avem o procedura inca".
Daca se refuza avansarea in functie, in conditii legale, ce pot face angajatii, cui se pot adresa?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 19:03, 4 Septembrie 2016
Daca vorbiti despre promovarea in grad de asistent inseamna ca sunteti functionar public si nu contractual! La contractuali nu exista "asistent", functia imediat superioara este grad /treapta II !
Daca sunteti contractual,atunci promovarea este reglementata de HG 286 din 23 martie 2011(*actualizată*)pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice
Astfel,la art 45*1:
(1) Persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant vor fi promovate, prin examen, la sfârşitul perioadei de debut stabilite în condiţiile legii, în funcţia, gradul sau treapta profesională imediat superioară, în baza unui referat de evaluare întocmit, cu respectarea prevederilor art. 41 alin. (9), de şeful ierarhic şi aprobat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice. (2) Examenul de promovare se desfăşoară cu respectarea prevederilor art. 41^1, 44 şi 45

Intocmiti un referat adresat conducerii si solicitati sa fiti evaluata de catre seful ierarhic in vederea promovarii in cf cu prevederea art 45*1 pe care vi l-am citat mai sus!
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in grad profesional iul1234 iul1234 buna ziua, din septembrie 2016 am fost angajat pe un post de inspector debutant contractual in cadrul unei primarii. intrebare e cand trebuie sa fiu avansat in ... (vezi toată discuția)
Cum se transorma un post din studii medii in studii superioare? meri75 meri75 Post de referent III, gr. asistent cu studii medii,se poate transforma in studii superioare? (vezi toată discuția)