avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... atacarea unui act de donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

atacarea unui act de donatie

Am primit de la parintii sotului un apartament prin act de donatie pe numele si al meu si al sotului.Donatie fara clauza de intretinere in anul 2009.Noi suntem casatoriti din1998. Acum sotul meu locuieste in Italia cu alta femeie si a facut unimprumut bancar acolo si are si ceva probleme legale acolo......Eu vreau sa divortez de el. INTREBAREA mea este>POT socrii mei sa schimbe actul de donatie,sau sa il anuleze .PROBLEMELE lui cu banca din italia pot sa faca sa pierd apartamentul.....Avem si doi copii minori...Eu momentan sunt in relatii bune cu socrii dar cind vor afla ca vreau sa divortez....



Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:54, 5 Septembrie 2016
Buna seara,
La partajarea bunurilor fiecare din soti va primi jumatate din bunurile realizate sau dobandite in timpul casatoriei.
Cat priveste donatia:
Revocarea donaţiei
Art. 1023 C.civ.
Cazuri
Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;
b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;
c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.
Nu imoprta cati copii aveti sau cum sunt relatiile.
Da, banca poate sa solicite o iesire din indiviziune si sa solicite vanzarea partilor de bun ale sotului pentru indestulare.
Va multumesc!
Problema nu se pune doar pe revocarea donatiei.

Exista probleme grave daca se va executa creditul pe apartament.
Se va pierde apartamentul in functie de situatie daca nu se achita banii la banca.

Daca se incepe executarea silita de banca italiana angajati avocat bun ca sa iesiti cat de bine se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație ursu67 ursu67 Buna ziua , am semnat acum 19 ani in urma unui divorț , un act de donație a unui apartament proprietate comuna , in favoarea fostei soții , cu care am ... (vezi toată discuția)
Donație revocabila Gabriel19901 Gabriel19901 Vreau sa cumpăr un apartament care este obținut prin donație. Proprietarul l-a obținut prin donație de la fiul sau iar acesta (fiul) are procura sa ... (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)