avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... vechime in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

vechime in invatamant

Va rog sa-mi spuneti care este vechimea corecta in invatamant pentru ca de le 3 scoli am primit 3 adeverinte cu vechimi diferite.(contracte cu perioada determinata)
15 sept 2001----31aug 2002 cu 16 ore/sapt, aprox. 0,87 norma
Restul anilor, 01 sept 2002 pana la 31 aug 2016,am avut norma intreaga, am lucrat fara intrerupere,eram angajat la 1 sept si terminam contractul pe 31 august.
Doar in anul 2003-2004 am avut situatia
- angajat pe 01 sept 2003
- 25.02.2004 , suspendat contractul de munca, pt stagiul militar
- 12.08.2004, incetat stagiul militar si revenit la catedra

Ce vechime am la 01 sept 2016?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 5 Septembrie 2016
Normele metodologice de aplicare a prevederilor art. 3^1 alin. (2), (3) şi (8), art. 3^3 şi 3^4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare

art.10
......
(5) Sporul de stabilitate se acordă personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada când a fost acumulată vechimea celor 10 ani neîntrerupţi în învăţământ. Constituie vechime neîntreruptă în învăţământ şi perioadele în care personalul didactic auxiliar s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors în învăţământ.

1. 14 ani 11 luni si 16 zile , cu luarea in considerare a stagiului militar .

2. 14 ani 5 luni 29 zile , fara luarea in considerare a stagiului militar

Asadar, cred ca puteti trece la transa de vechime 14-18.
Dar la sporul de vechime in munca? 15-20%?
laurentiuu a scris:

Dar la sporul de vechime in munca? 15-20%?

Aveti raspunsurile postate aici :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate in invatamant viorelada viorelada Buna ziua,sunt educatoare si lucrez in invatamant de 34 de ani timp in care am avut aproximativ 3 luni de concediu fara plata. De 7 ani m-am mutat intai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in invatamant edalap edalap Buna ziua. Perioada de concediu crestere copil se considera vechime in invatamant? Pot beneficia de spor de vechime incluzand anii de concediu? (vezi toată discuția)