avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Concediul fara plata și zilele nemotivate intra in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Concediul fara plata și zilele nemotivate intra in perioada de stagiu? Pensie suplimentara

Am câteva nelămuriri:
1. Concediul fara plata și zilele nemotivate, 1990-decembrie - 1992 aprilie, intra in perioada de stagiu dacă nu a fost desfăcut contractul de muncă?
2. Pensia suplimentară, de unde și cum pot afla care a fost procentul care s-a plătit?

Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
im82, utilizator
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 09:57, 7 Septembrie 2016
Potrivit art.16 alin.5 C.mun., absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.

Evolutia COTELOR DE CAS si a contributiei pentru pensia suplimentară si contributia pentru fondul de pensii si asigurări sociale ale agricultorilor în perioada 1990 - 2002 o gasiti aici :
[ link extern ]
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc, am corectat intrebarea: CFP si zilele nemotivate intra in perioada de stagiu?, considerand ca poate stagiul nu este acelasi lucru cu vechimea in munca
im82, utilizator
Absentele nemotivate si concediile fara plata nu intra nici in calculul stagiului de cotizare .
Mulțumesc. În jurul anilor 1990 a existat in intreprindere optinuea de a alege cotizarea la pensia suplimentara 2% sau 4%. Dar nu stiu cat mi s-a luat și nici in Cartea de munca nu s-a scris. Deci de unde as putea avea informatia aceasta, avand in vedere ca sociatatea nu cred ca mai exista?

Despre ce intreprindere este vorba ?

Alte discuții în legătură

Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Taxele de eliberare a adeverintelor in vederea pensionarii Bora Irina Bora Irina Cum se interpreteaza art. 161(1) din legea pensiilor nr. 263/2010 si art. 126 (2) din HG 257/2011-normele de aplicare a legii pensiilor, referitoare la taxele ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata Keseru Imola Keseru Imola Intrebarea mea este urmatoarea:o femeie care s-a nascut pe data de 1954.12.24. cu 25 de ani vechime in munca cand poate sa se pensioneze anticipat? (vezi toată discuția)